EU-Alzira es desmarca de la cessió de la casa de cultura per a l’exaltació feixista

A més a més, des d’EU hem proposat una moció per a poder realitzar un memorial a les persones afusellades per la dictadura en la presó coneguda com la fortalesa i que hui és un magatzem de propietat municipal en front del quarter de la Guàrdia Civil.

Segons ha manifestat Ivan Martínez, portaveu del Grup Municipal d’EUPV en l’Ajuntament d’Alzira: «no es pot consentir que se cedisca un espai públic municipal a un partit com la Falange que va propiciar el colp d’Estat del 1936, va ser responsable de crims de lesa humanitat i va constituir un dels pilars de la dictadura feixista. Que aquesta formació, amb principis que atempten contra els tractats internacionals de drets humans, continue sent legal és una de les tantes anomalies que encara pateix la nostra democràcia. EU no pot estar d’acord de cap de les maneres que la Falange, amb la seua simbologia feixista, puga fer un acte d’exaltació en cap lloc públic ni en cap mitjà de comunicació. Ens pareix una enorme contradicció que un símbol que representa un règim democràtic, com la República, no estiga permés en l’ajuntament, i pel qual estem denunciats per l’Estat; i, en canvi, sí puguen tindre cabuda en la legislació actes de feixistes en instal·lacions públiques».

Per un altre costat, des d’EU pensem que cal anar continuant restablint la memòria democràtica, i proposem que des de l’Ajuntament es dedique un memorial amb els noms de les persones que van ser assassinades en la presó a l’entrada de la vila i en front de l’actual quarter de la Guàrdia Civil, on encara es conserven marques dels tirs de gràcia dels repressors feixistes. Proposem que es realitze una investigació dels noms de les persones mortes, que va arribar en un sol dia en acabar la guerra civil a més de 20 o 30 afusellats de presoners desarmats, en un dels actes més ignominiosos de la nostra història recent. Cal dir que aquests memorials són habituals en moltes altres ciutats europees per a aquelles persones que van lluitar defensant les democràcies.

Related Articles

Back to top button