Esquerra Unida crida a Podem a fer un exercici de responsabilitat i a tancar un acord que beneficie a la societat valenciana

Aquesta vesprada s’ha reunit la Comissió Executiva d’Esquerra Unida del País Valencià, que ha acordat aparcar la seua exigència de primàries conjuntes amb l’objectiu d’arribar a un acord de confluència i acceptar el repartiment de 70/30 per cent en les llistes autonòmiques proposat per Podem, que “haurà de respectar-se en tots els trams de la candidatura”.

Davant de la multitud d’informacions publicades en diversos mitjans de comunicació, la Comissió Executiva d’EUPV s’ha vist obligada a clarificar la situació i a exigir responsabilitat.

La Comissió Executiva d’Esquerra Unida del País Valencià s’ha reunit aquesta vesprada amb la finalitat de decidir els següents passos a donar en les negociacions de les candidatures autonòmiques amb Podem.

Per a la formació liderada per Rosa Pérez Garijo, la celebració de primàries conjuntes i obertes a la ciutadania, a l’estil de les acordades per Adelante Andalucía,  era el millor escenari per a evitar possibles friccions, però davant la negativa de Podem a celebrar-les, la direcció de la formació d’esquerres ha decidit per unanimitat facilitar l’adopció d’un acord amb la formació morada.

La Comissió Executiva d’EUPV ha mostrat la seua disposició a pactar la distribució dels llocs de les candidatures autonòmiques de 70/30 per cent proposada per Podem, d’acord amb els resultats de les eleccions en 2015. Això sí, per a la formació d’esquerres aquest percentatge haurà de respectar-se en tots els trams de la candidatura.

A través d’un comunicat, Esquerra Unida ha instat a Podem a seure per a concretar aquest acord el més aviat possible en benefici de la societat valenciana i consolidar, en l’àmbit autonòmic, les polítiques de transformació que els més de 200 càrrecs públics de la formació garanteixen en l’àmbit municipal.

Related Articles

Back to top button