EUPV presenta en el Congrés una PNL per a incloure el tram de rodalies al nucli de Port de Sagunt en el Pla de Rodalies de la Comunitat

Ricardo Sixto: “Ens sembla un endarreriment que en ple segle XXI els usuaris hagen de recórrer tres quilòmetres per a accedir al tren”

Roberto Rovira: “L’opció de la posada en marxa d’una llançadora Sagunt-Port de Sagunt podria realitzar-se sense majors complicacions i a un cost assequible aprofitant el tram d’accés al port, propietat d’ADIF”

El diputat d’EUPV en el Congrés dels Diputats Ricardo Sixto, ha registrat una Proposició No de Llei (PNL), per al seu debat en la Comissió de Foment, en la qual demana que el govern Central prenga les mesures oportunes per a incloure el tram de rodalies al nucli de Port de Sagunt en el Pla de Rodalies de la Comunitat Valenciana, amb la dotació pressupostària suficient per a assegurar la realització immediata d’aquesta connexió ferroviària. 

Segons explica Ricardo Sixto en el text de l’escrit, el Port de Sagunt disposa d’una pèssima comunicació ferroviària i els seus habitants han de desplaçar-se a l’estació de Sagunt, situada a uns 3 quilòmetres, per a accedir al tren. “La inversió precisa per al nou tram no seria en cap cas excessiva, més encara si considerem la importància d’aquesta actuació per al Port de Sagunt”, ha assegurat.

En concret, el diputat valencià fa referència a un informe d’INECO, Empresa Pública Espanyola de Consultoria d’Enginyeria Civil, en el qual es calcula que la inversió necessària perquè arribe aquest servei estaria entre 2,3 i 4,7 milions d’euros, depenent de l’alternativa que es trie.

L’estudi d’INECO conclou que la nova estació en Port de Sagunt podria captar nous viatgers des de l’autobús i dels viatges mecanitzats realitzats amb cotxe fins a València o fins a l’estació de Sagunt, i presenta diverses propostes per a permetre l’arribada de les rodalies al Port de Sagunt.

Cal destacar que des del govern municipal de la ciutat, del que EUPV forma part, s’ha augmentat la freqüència de pas dels autobusos de la línia 102 que para en l’Estació, s’han reforçat les hores punta per a un millor servei i el projecte per a l’any 2019 és seguir augmentant aquest servei de manera molt significativa. No obstant açò, la connexió de rodalies fins a Port de Sagunt facilitaria enormement la reducció del transport privat a València per carretera, augmentant significativament l’ús del ferrocarril com a mitjà de transport alternatiu i mediambientalment sostenible.

Per la seua banda, el coordinador local d’EUPV-Sagunt, Roberto Rovira, ha posat l’accent que, malgrat la urgència d’una connexió de rodalies fins a aquesta zona de població, i que ha sigut sol·licitada per unanimitat de tots els partits polítics en la comissió d’Infraestructures de les Corts Valencianes i també per l’Ajuntament de Sagunt en nombroses ocasions, no s’ha inclòs en el Pla de Rodalies de la Comunitat Valenciana elaborat pel Ministeri de Foment amb l’any 2025 com a horitzó.

En qualsevol cas, -ha insistit- “és evident la importància per al Port l’arribada del ferrocarril de rodalies”. L’opció de la posada en marxa d’una llançadora Sagunt-Port de Sagunt podria realitzar-se sense majors complicacions i a un cost assequible aprofitant el tram d’accés al port propietat d’ADIF”. “Des d’EUPV participarem activament en la “Plataforma pel tren de rodalies al Port de Sagunt” i en les institucions on tenim veu per a exigir aquesta inversió necessària per a la nostra ciutat i la vertebració del territori”, ha afegit.

 

Related Articles

Back to top button