EUPV acusa Ciutadans de “presa de pèl” per la proposta de reforma de l’Estatut

La formació d’esquerres considera que el moment en què Ciutadans ha enregistrat la proposta de reforma de l’Estatut d’Autonomia evidencia la vertadera voluntat dels taronges: “deixar en stand-by la reforma de la Llei Electoral fins que acabe la Legislatura”, tot i que comparteix el fons i advoca per una circumscripció única en compte de tres circumscripcions provincials.

Per a la coordinadora d’Esquerra Unida, Rosa Pérez Garijo, es tracta d’una “proposta fantàstica”, que la formació taronja hauria d’haver enregistrat el primer dia de Legislatura, però la seua tramitació impedeix de totes totes l’aprovació de la LEV”.

Esquerra Unida ha valorat avui la darrera proposta de Ciutadans, consistent en una reforma “exprés” de l’Estatut d’Autonomia per a incloure una circumscripció única en les eleccions autonòmiques. La formació liderada per Rosa Pérez Garijo creu que “sens dubte, açò faria que el repartiment d’escons fóra més representatiu de la voluntat efectiva de la ciutadania, ja que efectivament hi ha dos elements que fan del nostre un sistema electoral poc just: la barrera electoral n’és un, però la circumscripció provincial i el repartiment de 20 diputats per província, n’és l’altre”.

Tot i compartir el fons de la proposta, per a EUPV no és més que una “presa de pèl” i un exemple de “trilerisme polític”. “Si l’hagueren enregistrat abans de tramitar la Llei Electoral seria creïble, però ho han fet per a no quedar com el partit polític que bloqueja la reforma a pesar de portar-ho en el programa electoral”, ha afirmat Pérez Garijo, qui ha afegit que “Ciutadans busca deixar en stand-by la reforma de la Llei Electoral fins que acabe la Legislatura, perquè saben que és inviable una modificació de l’Estatut a estes alçades”.

Related Articles

Back to top button