Sixto: “Ens pareix vergonyós que la DGT qualifique el mal funcionament de les càmeres de vigilància com ‘caigudes transitòries’”

Per al diputat valencià, “seria desitjable que el canvi de govern també suposara un canvi en les polítiques de la DGT”

El diputat d’EUPV al Congrés, Ricardo Sixto, ha lamentat que el govern Central, en concret, la Direcció General de Trànsit (DGT), haja afirmat en una resposta que els panells informatius de les carreteres valencianes funcionen “sense problemes i de manera normal” quan precisament aquest organisme estatal anuncià el passat mes de febrer que estava treballant per a solucionar el desastre en el funcionament dels equips de vigilància del País Valencià. “Seria desitjable que el canvi de govern també suposara un canvi en les polítiques de la DGT perquè tots els usuaris de les carreteres valencianes són coneixedors de les nombroses caigudes que pateixen els equips constantment”, ha dit Sixto.

Esquerra Unida del País Valencià ha criticat la resposta que li ha donat el govern socialista de Pedro Sánchez en referència a la situació dels equips de vigilància en les carreteres valencianes a diverses preguntes que va fer a principis de l’any, “quan, cal recordar, hi hagué dies en els quals van deixar de funcionar les càmeres deixant inutilitzats panells de senyalització d’accidents, inclemències meteorològiques  o de retencions, fets que també van ser recollits pels mitjans de comunicació”, ha explicat el representant de la formació d’esquerres a la Cambra Baixa.

En aquest mateix sentit, Ricardo Sixto ha valorat com “molt greu” que en la mateixa resposta el govern qualifique aquest mal funcionament dels equips de vigilància com “caigudes transitòries”. “Des d’EUPV ens pareix molt poc seriós que una falta d’operativitat de les càmeres es disfresse d’aquesta manera perquè en cap moment es tracten de situacions puntuals sinó d’una falta de manteniment que ja porten denunciant els sindicats des de fa temps”, ha manifestat.

A més, al mes de febrer la DGT va anunciar que la signatura del nou contracte de manteniment que vigila les carreteres del País Valencià, Múrcia i Albacete es produiria en breu. Segons el diputat valencià, “en la resposta que ens donen d’aquest mes de setembre ens indiquen que aquest nou contracte es troba encara en fase de valoració d’ofertes, amb una base de licitació de 6.753.081 euros, i, per tant, ens trobem davant un nou incompliment que suposa un greu perjudici per als usuaris de les vies del País Valencià que continuaran patint el mal funcionament d’aquest servei”.

Punts negres i radars

Fa un any, el diputat d’EUPV al Congrés va presentar una bateria de preguntes en referència a les conclusions d’un informe de la organització de Conductors Automobilistes Europeus Associats amb dades del Ministeri de Foment sobre la xarxa de carreteres del Estat i en el qual es recollia que els 16 trams més perillosos del País Valencià acumulaven 415 víctimes en un període de cinc anys. “Ens va cridar l’atenció que la DGT tan sols té radars en 6 de les 16 carreteres més perilloses i la carència de controls de velocitat en dos dels punts negres de la província d’Alacant amb major nivell de sinistralitat”, ha recordat.

La resposta del govern no respon a les preguntes que es van plantejar però sí afirma que “les metodologies basades en punts negres no estan del tot alineades amb les visions més estructurals de distints països del nostre voltant amb millors nivells de seguretat que Espanya”. “Significa això que el nostre país no està adaptada a la resta de la Unió Europea?”, ha preguntat Sixto, qui, a més, ha anunciat que presentarà una pregunta al respecte.

 

Related Articles

Back to top button