Pérez Garijo: “EUPV demana solucions urgents per a l’Hospital de la Marina Baixa”

EUPV considera inacceptable el mal estat en què es troba el centre comarcal i exigeix a la Conselleria actuacions definitives

La coordinadora general d’Esquerra Unida, Rosa Pérez Garijo, ha visitat aquest matí l’Hospital de la Marina Baixa on ha mantingut una reunió amb la gerència i els representants de la secció sindical de CC.OO. d’aquest centre sanitari. Les greus deficiències que afecten a l’hospital comarcal agreujades aquest estiu i el preocupant estat general de les instal·lacions, que suposen un perill per a la integritat dels pacients i del personal hospitalari, han sigut alguns dels principals temes que han estat damunt de la taula.

Pérez Garijo ha recordat que l’anterior consellera ja es va comprometre el passat any a escometre la reforma del centre sanitari aquest any amb una inversió de més de 12 milions d’euros.

Esquerra Unida del País Valencià s’ha traslladat hui fins a la comarca de la Marina Baixa per a conèixer de primera mà la greu situació que pateix l’Hospital de la zona, que atén a veïns i veïnes de 18 municipis que dupliquen la seua població durant l’epoca estival. Els representants sindicals de CC.OO. d’aquest centre han mostrat a Pérez Garijio la seua preocupació davant l’estat general de les instal·lacions on en els darrers mesos s’han patit caigudes de fins a vuit sostres, trencament de canonades que han provocat inundacions, el trencament de les màquines de refrigeració i que ha portat a que no hi haja hagut aire condicionat en tot el mes d’agost.

La formació d’esquerres recorda que al maig de l’any passat l’ex consellera de Sanitat, Carmen Montón, va anunciar una inversió de 12,3 milions d’euros per a escometre la reforma i ampliació de l’hospital veient viable que aquestes començaren en 2018. “Després de quasi any i mig de l’anunci de les obres aquestes encara no estan iniciades. Creiem que la reforma es podria haver escomés abans, i que la declaració d’emergència que ha realitzat ara la Conselleria s’hauria d’haver produït a l’inici de la legislatura”, ha dit Pérez Garijo.

Un altre tema important que s’ha tractat a la reunió ha sigut la carència d’una màquina de ressonàncies magnètiques. “Ens pareix lamentable que el departament de salut de la Marina Baixa no oferisca aquest servei de manera pública i que els pacients siguen derivats a un centre privat, amb el consegüent cost per a les arques de la Generalitat, per tant, una  major despesa i un pitjor servei per a la sanitat pública”, ha assegurat la coordinadora d’EUPV, qui també ha anunciat que la formació d’esquerres preguntarà sobre la situació del Centre de Salud de Benidorm “en unes lamentables condicions per a atendre a una població de 70.000 habitants i sense saber res de la licitació del nou equipament”.

Per últim, Pérez Garijo ha reconegut que el principal responsable del mal estat de les instal·lacions és el Partit Popular i els seus vint anys al capdavant del Consell desenvolupant unes polítiques nefastes envers els serveis públics, i, al mateix temps, ha anunciat ja que per a EUPV l’Hospital de la Marina Baixa és una prioritat que inclourà en el seu programa per a les eleccions autonòmiques de 2019 “perquè la seua situació és pitjor que la de la resta del País Valencià i el que defensem és una sanitat pública de qualitat”.

Sense accessos directes

Un tema molt important que pateixen usuaris i treballadors d’aquest centre sanitari alacantí és el dels accessos. El diputat d’EUPV en el Congrés dels Diputats, Ricardo Sixto, ja va denunciar fa més d’una any aquest fet i demanà, per mig d’una Proposició No de Llei (PNL) en la Mesa de la Cambra Baixa, la creació d’un accés directe a l’Hospital de la Marina Baixa des de la circumval·lació de la N-332 al seu pas per Villajoiosa. Cal assenyalar que aquesta circumval·lació al seu pas per aquest municipi alacantí no compta amb un accés directe a aquest centre sanitari, únic hospital de la comarca.

Així mateix, el passat mes de juliol el ministre de Foment, José Luis Ábalos, va enviar una resposta a la Junta de Personal de l’Hospital en la qual anunciava que estava previst redactar el projecte que permeta l’augment de capacitat i la millora de la funcionalitat i accessibilitat en el tram de la N-332, contemplant la construcció d’un nou accés a distint nivell des de la N-332, variant de Villajoiosa, al centre sanitari. “El nostre diputat preguntarà al Ministre pels terminis d’aquestes obres anunciades per nou govern socialista dirigit per Pedro Sánchez”, ha conclòs.

Related Articles

Back to top button