Pérez Garijo: “Cal més valentia, més voluntat i més autocrítica per afrontar els problemes reals de la societat valenciana”

 

La coordinadora general d’Esquerra Unida, Rosa Pérez Garijo, ha mostrat la seua satisfacció pels anuncis fets pel president de la Generalitat, Ximo Puig, al Debat de Política General, encara que també ha traslladat “desconfiança” davant el fet que “encara queden pendents temes importants del Pacte del Botànic que no s’han posat en marxa o anuncis que ja es feren i que ara es repeteixen perquè continuen sense haver-se aconseguit”.

Esquerra Unida del País Valencià ha valorat de manera positiva les 35 propostes anunciades pel president del Consell però ha recordat que en la política “no serveixen els gestos sinó les accions, i alguns del anuncis del programa del Pacte del Botànic encara no s’han complit”, ha dit Rosa Pérez Garijo, qui ha assenyalat, a més a més, que ha sigut un discurs “massa propagandístic perquè la gran majoria de les propostes anunciades no es poden posar en marxa en el temps que resta i amb la falta d’agilitat mostrada fins ara”.

En aquest sentit, la coordinadora d’EUPV ha qualificat el discurs del president de la Generalitat més en clau pre-electoral que en clau de situació actual del País Valencià. “Que haja anunciat que Metro València obrirà per les nits o que el Penyagolosa passarà a ser públic ens pareixen notícies molt bones però ens preocupa que encara hi haja xiquets i xiquetes estudiant en barracons, situació que augmentarà degut a la mala planificació en la rehabilitació i construcció d’escoles”, ha dit.

De la mateixa forma, ha aplaudit els anuncis fets en matèria d’habitatge, però ha lamentat la inacció de la Conselleria els darrers anys. La Llei de Funció Social de l’Habitatge, promoguda en col·laboració amb la Plataforma d’Afectades per les Hipoteques (PAH) continua sense un desenvolupament reglamentari i per tant, sense efectes reals. La bambolla del lloguer duu afectant a milers de famílies i joves valencianes des de fa anys i la Consellera sembla haver-se’n adonat ara, arribant tard a un problema estructural per a la societat.

Pel que fa al sistema sanitari, la coordinadora ha mostrat el seu suport per la reversió de l’Hospital de La Marina, però recorda que aquesta és ja la tercera vegada que s’anuncia i continua en la mateixa situació. Malgrat açò, EUPV també ha mostrat el seu rebuig a l’anunci de noves externalitzacions de serveis sanitaris, “les privatitzacions en la sanitat pública han demostrat el seu fracàs, no podem deixar la salut i benestar de la gent en mans d’empreses que sols busquen beneficis empresarials”.

Així mateix, -ha continuat- “el Consell no pot avaluar la seua acció en base a l’herència popular, sinó en el compliment de les demandes i necessitats col·lectives de la societat valenciana. Fer complir la llei, no ser corruptes i gestionar adequadament són premisses que a les forces progressistes se’ns ha de pressuposar”, ha dit Pérez Garijo.

“No podem oblidar que ja han passat tres anys del Pacte del Botànic i per aquest mateix motiu fem una valoració crítica de la compareixença del president Ximo Puig. L’avaluació general del Govern és positiva però el marge és molt gran. Si no s’executa el pressupost, si no s’agilitza l’aparell burocràtic modificant la Llei de Funció Pública, si no s’actua amb valentia per trencar amb velles inèrcies, serà difícil assolir la dignitat completa que mereix el poble valencià”, ha conclòs Pérez Garijo.

Related Articles

Back to top button