EUPV reclama a Sanitat una estratègia per a reduir les llistes d’espera als hospitals valencians

  • La formació d’esquerres mostra la seua preocupació al constatar que els problemes crònics de la sanitat valenciana durant l’estiu es mantenen amb un descens de l’atenció i la qualitat que afecten milers de ciutadans.
  • “El mantra de la col·laboració público-privada en l’àmbit de la sanitat s’ha demostrat fracassat i reprendre aquest camí sols comporta majors problemes a curt termini” ha declarat Jaume Giner Santos

Esquerra Unida del País Valencià ha fet una valoració de l’estat de la sanitat pública destacant dos dels principals reptes que actualment continuen pendents: les llistes d’espera per a intervencions quirúrgiques i la situació en l’atenció sanitària durant els mesos d’estiu.

Pel que fa a les operacions quirúrgiques, l’organització progressista ha volgut celebrar el descens generalitzat del període que una persona ha d’esperar fins a ser intervingut, que ha passat de 107 dies a 90 en el termini d’un any, tot i que des d’EUPV destaquen que aquestes dades no són del tot fiables per no incloure el període de les fases mèdiques prèvies a la inclusió en el registre d’espera.

Tanmateix, Esquerra Unida ha demanat en paraules del responsable d’elaboració política, Jaume Giner Santos, que “cal dissenyar i implementar ràpidament una estratègia integral per accelerar les fases de diagnosi i intervenció per reduir terminis i millorar així la qualitat de vida del pacient”. Així, el mateix Giner ha apuntat que “si bé ens agrada la proposta realitzada per la Consellera d’obrir quiròfans els dissabtes, ens oposem frontalment a utilitzar aquest escenari per reprendre el camí de les privatitzacions i concerts”.

“Eixe model ha fracassat, la sanitat no pot dependre d’empreses que vetlen més pels seus ingressos econòmics que pel benestar de la gent” ha afegit. I és que, des d’EUPV han mostrat la seua negativa als rumors que corren d’una aposta política de la nova Consellera encaminada a reprendre un model mixt que prèviament l’ara ministra Montón havia desfet. “La sanitat pública té capacitat de sobra com així reconeixen fonts internes del mateix sector, sols cal destinar més recursos tècnics i humans” ha afirmat Jaume Giner Santos.

D’altra banda Esquerra Unida també ha mostrat la seua preocupació en constatar que, un any més, els problemes de la sanitat pública durant l’estiu continuen causant greus perjuís sobre la població. És per això que la formació d’esquerres ha reclamat una millor planificació dels recursos atenent a la població real de cada zona sanitària durant els mesos d’estiu i l’exigència a l’Estat de la compensació econòmica dels fluxos turístics, “el problema de l’infrafinançament valencià troba la seua major expressió al cas de la sanitat pública, on el servei manté un dèficit durant els mesos d’estiu que aquest reb usuaris d’altres comunitats autònomes sense la lògica i justa compensació econòmica” ha remarcat el responsable d’elaboració política.

Related Articles

Back to top button