EUPV lamenta la imposició de la religió catòlica a 2n de Batxillerat per part del TSJCV

La coordinadora general d’Esquerra Unida del País Valencià, Rosa Pérez Garijo, ha criticat durament la mesura cautelar dictada pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) “que imposa l’assignatura de religió a segon curs de Batxillerat quan ni tan sols l’anterior pla del PP contemplava la seua inclusió com a optativa”, ja que “aquesta obligació atempta contra el caràcter aconfessional de l’Estat i evidencia que el Tribunal està decidit a intervindre a la vida pública dels valencians imposant mesures que obeeixen a una determinada ideologia dels seus membres, i desafiant la separació de poders bàsica d’un estat democràtic. Es mire per on es mire, no té cap sentit que en un estat aconfessional s’obligue a impartir la religió catòlica a les aules”.

Per a Rosa Pérez, “des d’Esquerra Unida sempre hem defensat una laïcitat de la vida pública, fonamental per a la convivència democràtica i plural, allunyant les religions de qualsevol qüestió d’estat i de les institucions. Però especialment defensarem sempre la laïcitat a l’àmbit educatiu, ja que les creences han de ser personals i mai imposar-se a criteris científics i acadèmics”. En aquest sentit, la coordinadora general critica especialment el fet de que un tribunal “acabe imposant una determinada religió, la catòlica, obviant la llibertat de credo fins al punt que mitjançant la denominació d’aquesta assignatura com a ‘religió’ ofén la resta de creences que existeixen a una societat cada vegada més plural i diversa”.

Rosa Pérez Garijo anuncia que des d’EUPV “treballarem per seguir avançant en una societat més justa, i això inclou la fi dels privilegis que per herència del feixisme han desembocat en un tracte de favor a l’església catòlica. Els acords amb el Vaticà, l’afavoriment d’estructures educatives en mans d’institucions catòliques, l’impuls a la difusió de les idees religioses a càrrec de l’erari públic i l’adoctrinament de l’alumnat no poden tindre cabuda a una societat democràtica i igualitària”.

Finalment, la coordinadora general d’EUPV alerta de la instrumentalització política de les institucions judicials per part dels sectors polítics més conservadors: “Amb les sentències basades en criteris ideològics i polítics, l’estament judicial està corrent un risc molt seriós de perdre la seua credibilitat i confiança per part d’amplis sectors de la ciutadania que no entenem moltes de les decisions que els tribunals estan adoptant recentment”.

Related Articles

Back to top button