Sixto: “És prioritari que es garantisca la continuïtat del riu Albaida i la seua connexió amb el Xúquer”

EUPV participarà demà en la concentració convocada per la plataforma Xúquer Viu per a demanar el compliment del cabal ecològic

El diputat d’EUPV al Congrés, Ricardo Sixto, ha mostrat la seua preocupació pel fet que la major part de l’aigua que baixa pel riu Albaida es deriva per a reg i al riu se li deixa una xicoteta quantitat d’aigua que no pot garantir la seua continuïtat fins a la desembocadura amb el riu Xúquer, provocant la mortaldat de peixos al seu pas pel municipi de Manuel que podria estendre’s aigües a baix.

 Aquesta mateixa setmana la plataforma Xúquer Viu, que agrupa a diverses organitzacions polítiques, sindicals i ecologistes de la comarca de la Ribera del Xúquer a la Comunitat Valenciana, ha tornat a denunciar aquest problema que es repeteix des de fa alguns anys i per això el diputat valencià ha decidit plantejar una pregunta al govern Central sobre quines mesures va a prendre’s per a respectar el cabal ecològic del riu Albaida i la connexió amb el Xúquer.

“Som coneixedors que gran part de l’aigua d’aquest riu es destina a reg i que és una necessitat però el que no pot succeir és posar en perill la seua arribada al riu Xúquer i, a més, que hi ha haja una alta mortaldat de peixos al seu pas pel municipi de Manuel”, ha dit Ricardo Sixto.

També recorda el diputat que el Pla Hidrològic del Xúquer de 2015 fixa al seu pas per Manuel un cabal ecològic de 200 litres per segon, “però aquest cabal, pel que sembla, s’incompleix, ja que en arribar a aqueix punt només passa un fil d’aigua quatre vegades inferior que s’asseca totalment en el tram següent”, ha apuntat.

Per últim, el representant d’EUPV al Congrés dels Diputats ha anunciat que la formació d’esquerres participarà demà en la concentració convocada a les 12’00 hores per la plataforma Xúquer Viu a Manuel per a exigir el compliment del cabal ecològic i la connexió amb el riu Xúquer.

Related Articles

Back to top button