Tres anys de legislatura útils i profitosos per als algemesinencs

Esquerra Unida d’Algemesí destaca els nous programes d’ocupació impulsats per la regidoria de Treball i l’esperit participatiu que s’ha despertat en Algemesí

L’atur ha arribat a situar-se per primera vegada per davall del 13% des de 2008; les ajudes socials s’han incrementat anualment en més d’un 35%; els primers pressupostos participatius de la història d’Algemesí s’han consolidat; la ciutat compta per fi amb una regidoria d’Igualtat a ple rendiment i amb l’arribada d’Esquerra Unida a l’Ajuntament s’ha posat punt final als privilegis polítics.

atur a algemesi 2018

Esquerra Unida d’Algemesí al capdavant de les regidories de major pes polític

Treball, Sanitat i Educació, Participació Ciutadana, Igualtat, Seguretat, Cultura i Esports. Estes són les regidores més importants que actualment ocupen els quatre regidors d’Esquerra Unida al govern municipal i algunes de les polítiques executades en elles assentaran les bases del futur d’Algemesí, segons expliquen els seus dirigents. El cap de llista de la formació, Pere Blanco, ho confirma: “Ningú s’imagina en un futur al poble d’Algemesí sense uns pressupostos participatius anuals o retornant certs privilegis polítics que aconseguirem suprimir. Tampoc ningú pot pensar en un Algemesí que no reivindique la igualtat en la diversitat i la pluralitat que defineix el nostre poble”.

Un canvi de prioritats des del minut 0′

eu algemesi govern 2015-2019Menys del 93% en sous de personal de confiança; reducció de més de 7.000 € en el dinar institucional de les Festes de la Mare de Déu de la Salut, supressió de les entrades gratis per als polítics en el Teatre Municipal i moderació de salaris polítics foren les primeres mesures adoptades de la legislatura.

A canvi es reduïren dràsticament els preus de les pistes del poliesportiu, també l’impost per l’ús de la via pública en un 70% per a afavorir els xicotets constructors i s’augmentà la partida destinada a la brigada d’obres i jardineria.

Més endavant la regidoria de Treball obrí noves borses d’ocupació, creà un nou pla d’ocupació d’informadors cívics i engegà junts a les associacions empresarials d’Algemesí el Pla de Dinamització Econòmica per seguir creant llocs de treball.

Algemesí ja és participativa i inclusiva

Al voltant de 2.000 algemesinencs amb dret de vot han exercit el seu dret en cadascuna de les tres convocatòries dels pressupostos participatius. Mai abans Algemesí havia tingut l’oportunitat de pronunciar-se sobre les inversions públiques i la primera vegada que se li pregunta respon amb valors solidaris i inclusius. Així és com Algemesí ha votat majoritàriament per una biblioteca pública al barri del Raval o l’adequació de voreres per a persones amb mobilitat reduïda.

Related Articles

Back to top button