EUPV pregunta al govern Central per la carència de metges en el centre penitenciari de Picassent

La diputat d’EUPV al Congrés, Ricardo Sixto, ha registrat una bateria de preguntes dirigides al govern Central referides a la carència de metges en el centre penitenciari de Picassent. El representant valencià a la Cambra Baixa s’ha fet ressò de la denuncia feta per l’Agrupació de Cossos de l’Administració d’Institucions Penitenciaries (Acaip) que ha criticat la carència de personal especialitzat que provoca un augment de la perillositat que pateixen diàriament els funcionaris.

Considera el Govern que la falta de metges en la presó de Picassent pot augmentar la perillositat del treball dels funcionaris? Existeixen problemes de seguretat d’interns amb problemes psiquiàtrics en aquest Centre Penitenciari? Quins són els motius de la insuficiència de facultatius en la presó de Picassent? És la manca de facultatius un problema generalitzat en totes les presons espanyoles?. Aquestes són algunes de les preguntes que li ha dirigit el diputat valencià al nou Govern socialista.

Esquerra Unida del País Valencià ja ha posat en evidència en multitud d’ocasions que la presó situada a l’Horta Sud és una de les més conflictives de tot l’Estat, amb nombrosos incidents greus i seriosos problemes de massificació, sense oblidar les errades estructurals i de manteniment i una alarmant carència de funcionaris. A més, segons denúncia en particular Acaip, la manca de personal especialitzat és un altre element que afegeix perillositat al treball diari dels funcionaris.

“Segons aquest sindicat, actualment tan sols hi ha 9 metges per a cobrir l’atenció de tot el centre penitenciari quan la xifra òptima de personal hauria de ser de 23, es a dir, dos voltes i mig més que l’actual”, ha denunciat Ricardo Sixto, qui ha afegit que no sols no s’ha arribat mai a la quantitat de 23 sanitaris sinó que des de 2014, quan hi havia 16, la quantitat de personal especialitzat ha anant baixant de manera accelerada.

Per últim, el diputat de la formació d’esquerres ha demanat que es note realment el canvi polític al govern Central amb un gir de 180º a una política penitència plena de carències i necessitada d’inversions i recuperació de molt personal perdut.

Related Articles

Back to top button