Pérez Garijo (EUPV): “El PSPV ha de donar explicacions perquè estem davant d’un presumpte finançament il·legal de manual”

EU denúncia que continua sense tindre accés les factures a Egevasa

 La coordinadora d’Esquerra Unida del País Valencià i vicepresidenta quarta de la Diputació de València, Rosa Pérez Garijo, considera que l’informe de l’Agència Tributària sobre el presumpte finançament il·legal del PSPV és “molt greu”. “Estem parlant d’un partit que en aquests moments ostenta la màxima representació del País Valencià. Per tant, més enllà de les explicacions judicials, que el PSPV haurà de donar en el seu moment, el que volem són explicacions polítiques”, ha afegit.

Pérez Garijo ha destacat que els pagaments de les empreses a Crespo Gomar coincideixen “al cèntim” amb els imports dels treballs prestats per l’agència de comunicació al PSPV per a la campanya electoral del 2007. “És molt tèrbol que els imports d’aquests pagaments siguen una còpia exacta”, explica la coordinadora d’EUPV, qui considera que estem davant d’un presumpte finançament il·legal “de manual”.

“El model 347 de l’Agència Tributària d’operacions de les empreses amb tercers és un document molt significatiu perquè tant les empreses que presumptament finançaren la campanya del PSPV com l’agència de comunicació van declarar els pagaments investigats”, destaca la màxima representant de la formació d’esquerres.

Per una altra banda, la vicepresidenta quarta de la Diputació de València ha recordat que EUPV continua demanant a la institució provincial les factures de l’empresa Egevasa que “a dia de hui encara no tenim”. Pérez Garijo ha recordat que es tracta d’una empresa estratègica participada per la Diputació de València esguitada per aquest presumpte cas de finançament il·legal i, per tant, considera “cridaner i inquietant que no tinguem accés” a aquesta documentació pública.

Related Articles

Back to top button