Sixto: “No podem donar una lliçó de solidaritat i després portar als refugiats als CIES o expulsar-los”

El diputat d’Esquerra Unida al Congrés, Ricardo Sixto, ha exigit hui que les més de 600 persones de les embarcacions de l’Aquarius, que arribaran el diumenge a aigües valencianes, no siguen portades a cap CIE, tal i com va anunciar ahir la vicepresidenta del govern, Carmen Calvo. “Després de donar una lliçó de solidaritat, hem de buscar una solució a aquest drama social, que s’obriguen vies legals per a donar cabuda al fenomen migratori i no es dificulte o denegue la possibilitat d’asil als nacionals de països en guerra o amb persecucions”, ha declarat.

Rosa Pérez Garijo enregistra la petició formal adreçada a la consellera Maria José Salvador, en la qual demana que el Consell no cobre les taxes al Open Arms.

Esquerra Unida del País Valencià, que el pròxim diumenge estarà present en el moment de l’arribada de les embarcacions de l’Aquarius al Port de València, ha mostrat la seua satisfacció pel gest humanitari del govern valencià i espanyol davant la situació d’extrema gravetat d’aquests navilis. “Mentre fa uns dies ens congratulàvem per la decisió del Govern Espanyol per proposar València a acollir a les 629 persones rescatades per l’Aquarius ara, lamentablement, no podem dir el mateix si decideixen enviar a aquestes persones als CIE”, ha afirmat el diputat valencià, qui ha insistit en la necessitat de tancar aquestes presons encobertes per una qüestió de respecte dels drets humans”.

Per a la formació d’esquerres, en aquests moments cal la coordinació de totes les administracions i organitzacions per poder atendre correctament a totes aquestes persones que han arriscat la seua vida per eixir dels seus països, alguns d’ells fugint d’una guerra o de situacions de violència i de violacions dels drets humans. Segons Ricardo Sixto, “no és de rebut que ara els tanquen en presons com són els CIE.  Aquestes persones no han comès cap delicte i, és evident, que no han fugit del seu país per voluntat pròpia i que no puguen justificar el seu dret a demanar asil no és motiu d’expulsió”.

“Crec que hem donat una lliçó de solidaritat però açò no es pot quedar en un gest. El govern espanyol ha d’anar més enllà i hem d’exigir un canvi de la política migratòria espanyola i europea que fique per damunt de tot el respecte dels drets humans. El que tenim clar és que el projecte europeu ha fracassat”, afegeix el diputat de la formació d’esquerres, qui, a més a més, ha recordat que “no hem d’oblidar que milers d’espanyols també s’exiliaren durant la guerra civil i que encara tenim un deute pendent amb tots ells”.

Per altra banda, la coordinadora d’EUPV, Rosa Pérez Garijo, ha enregistrat hui la petició formal adreçada a la consellera Maria José Salvador, en la qual demana que el Consell no cobre les taxes al Open Arms. “Com ja diguérem ahir després de la visita a aquest vaixell a Borriana, no és de justícia que hagen d’abonar eixa quantitat amb la increïble tasca humanitària que estan fent per a ajudar a tots els refugiats a la Mar Egea i  la Mediterrània”, ha conclòs.

Related Articles

Back to top button