EUPV lamenta que Les Corts no hagen derogat els privilegis dels ex presidents de la Generalitat

Esquerra Unida del País Valencià ha valorat com a insuficient el pas donat hui per les Corts Valencianes amb l’aprovació de la presa en consideració de la Proposició de Llei de modificació de l’estatut dels expresidents de la Generalitat, i ha insistit que la vertadera solució passa per la derogació definitiva d’eixa norma autonòmica.  “Les prebendes dels ex presidents no s’han de modificar sinó eliminar i això és el que encara no tenen assumit les diputades i diputats de les Corts”, ha declarat Rosa Pérez Garijo,  màxima representant de la formació d’esquerres.

Pérez Garijo: “No s’entén que en aquests moments encara existisca una llei que done privilegis a determinades persones pel fet d’haver ostentat la Presidència de la Generalitat

 La coordinadora general d’EUPV, Rosa Pérez Garijo, ha manifestat sobre el debat de la modificació de l’Estatut dels expresidents, que “les Corts Valencianes no han estat a la alçada de les circumstàncies i s’han quedat a mig gas en un assumpte tant important com són les prebendes dels qui han sigut presidents de la Generalitat en algun moment de la seua vida”. La dirigent de la formació d’esquerres creu que cal anar més enllà i reivindica la derogació, tal i com va proposar EUPV en el seu moment en la càmera autonòmica.

Pérez Garijo sosté que “una vegada els presidents de la Generalitat deixen d’ocupar el càrrec, han de passar a ser ciutadans com la resta”. “És indecent que encara es mantinguen prebendes quan el que mereixen és que siguen reprovats pel seu comportament i jutjats pels seus presumptes delictes”, ha mantingut la líder d’Esquerra Unida en referència a Zaplana, Olivas i Camps, qui ha afegit que “fa vergonya que encara avui els corruptes mantinguen prebendes de les quals no són dignes i menys en un moment en el qual ens trobem amb un expresident a la presó amb el títol de Molt Honorable. És una qüestió obsoleta que ha de ser derogada.”

Cal recordar que aquest debat es produeix en un moment en el qual Zaplana es troba a la presó pel Cas Erial, Camps immers en diferents processos judicials i amb la sentència de la Gürtel feta pública el passat dilluns i  Olivas condemnat també per diversos casos de corrupció.

Related Articles

Back to top button