La coordinadora general d’EUPV, Rosa Pérez Garijo, visita la Vega Baixa

Esquerra Unida ha celebrat aquest diumenge, com cada any, les seues jornades de convivència comarcal a Guardamar del Segura, a les quals han assistit més de cent militants de la formació d’esquerres. En aquesta edició, a més, han comptat amb la presència de la coordinadora del partit a nivell autonòmic, Rosa Pérez Garijo, així com del responsable d’organització i finances, Sergi Rodríguez.

En aquesta jornada, afiliats i simpatitzants del partit de tota la comarca i d’altres comarques veïnes han pogut compartir experiències i anècdotes del dia a dia en els seus municipis. Un dia, a més, marcat pel debat sobre quins passos a seguir en matèria de gestió residus i recursos hídrics. Cal destacar que la Vega Baixa, a dia d’avui, no compta amb un pla de gestió de residus sòlids urbans propi, sinó que trasllada les brosses que genera a altres abocadors de la província d’Alacant, com puga ser el de Xixona.

EU ha criticat l’actitud del Consell en aquesta matèria, doncs, després de 3 anys de legislatura i promeses del govern del PSOE i Compromís, asseguren que segueixen sense donar-li solució a la qüestió. En aquest aspecte, han plantejat com a possibles eixides les propostes que proposa la recentment creada plataforma Residus Zero Vega Baixa, a la qual EU ha decidit adherir-se finalment i que planteja el sistema de recollida de residus “porta a porta” com a alternativa a les plantes de tracta-esmente que pretén impulsar el Consell, plantes que, a més de no solucionar el problema des de l’origen, creen multitud de conflictes amb els veïns dels municipis on les autoritats pretenen situar-les. 

D’altra banda, quant a l’aigua, s’ha criticat a la CHS per no planificar de forma òptima els recursos hídrics de la conca del Segura i cedir als interessos dels grans empresaris i constructores que desvien aquests recursos, segons EU, per a ús privat a través de la multiplicació del regadiu il·legal o l’expansió urbanística. La formació d’esquerres exigeix, d’acord amb Segura Transparent, plataforma en la qual participa, un control públic i transparent de la demanda d’aigua per a reduir el dèficit hídric, així com un pla per a la protecció dels ecosistemes aquàtics associats al riu Segura.

Related Articles

Back to top button