EUPV pregunta al nou ministre de Foment sobre la solució que pensa donar al mal funcionament de la línia ferroviària entre València i Castelló

El diputat d’EUPV al Congrés, Ricardo Sixto, ha registrat ja una bateria de preguntes dirigides al nou ministre de Foment, José Luis Ábalos, amb motiu del mal funcionament de la línia ferroviària entre València i Castelló. Sixto ha recordat que les obres de la primera fase del tercer carril en el tram ferroviari entre València i Castelló es van retallar pràcticament a la meitat l’activitat de la línia de rodalies des de l’estiu de 2015 fins a finals de 2016, generant multitud de crítiques entre els usuaris del servei, “fet que pot tornar a passar ara si no es dóna una solució”

 Segons ha explicat el diputat valencià en l’escrit plantejat, ara es va a abordar la segona fase del tercer carril i sembla ser que el gruix de les obres podria realitzar-se a la nit per a minimitzar l’impacte negatiu en la línia de rodalies. No obstant açò, “l’entitat pública empresarial Adif ha reconegut públicament que les obres tornaran a tenir un impacte negatiu en el trànsit ferroviari aquest estiu en els mesos de juliol i agost, i això és el que ha d’evitar el nou govern”.

A més a més, el trànsit ferroviari en el túnel del Cabanyal de València estarà tallat totalment diversos dies d’aqueixos mesos, disminuirà la freqüència de trens de rodalies i de mitjana i llarga distància, i es modificaran els horaris. Per a Sixto, “el nou ministre de Foment, el valencià José Luis Ábalos, té un repte en qüestions que ha deixat damunt la Taula el seu antecessor en el càrrec i esta és una d’elles”.

“Des d’EUPV considerem que és un tema preocupant donat que s’ha produït una pèrdua de qualitat en esta línia de rodalies perquè el viatge a Castelló dura més ara del que durava abans d’implantar el tercer rail. Per aquest motiu, li hem plantejat una bateria de preguntes al nou ministre per a que explique com pensa estudiar aquesta situació i evitar que novament les rodalies continuen patint l’efecte d’unes obres que s’allarguen en el temps i que no fan que la situació de comunicació entre València i Castelló millore, sinó que empitjora cada dia”, ha conclòs.

Related Articles

Back to top button