EUPV demana a Marzà i a Soler que escolten les reivindicacions de les educadores

La coordinadora general d’Esquerra Unida, Rosa Pérez Garijo, i l’adjunta de l’àrea de Política Municipal, Estefania Blanes, han traslladat el suport de la seua formació a les reivindicacions plantejades per la Plataforma d’educadores d’Educació Especial i Infantil i han anunciat la presentació de mocions en aquest sentit a tots els municipis valencians.

Pérez Garijo ha demanat als consellers responsables, Vicent Marzà i Vicent Soler, que “escolten les justes demandes” de les educadores.

 

La coordinadora general d’Esquerra Unida, Rosa Pérez Garijo, i l’adjunta de l’àrea de Política Municipal, Estefania Blanes, s’han reunit a Alacant amb la Plataforma d’Educadores d’Educació Especial i Infantil per a conèixer de primera mà les seues reivindicacions. La principal exigència d’aquestes treballadores és l’exigència, davant de les Conselleries d’Educació i Administració Pública, de les quals depenen, d’unes condicions laborals dignes. Així ho van exposar dues membres de la Plataforma a les dues dirigents d’Esquerra Unida del País Valencià, que van traslladar el suport de la seua formació a les “justes demandes” d’aquest col·lectiu.

Pérez Garijo i Blanes van anunciar, a més, que la seua formació presentaria una moció en tots els Ajuntaments on EUPV té representació. Entre la proposta d’acords es troba, entre altres: l’exigència d’una distribució horària raonable, repartida entre 25 hores d’atenció directa, 5 hores per a la coordinació i participació en la vida del centre i 6’15 hores per a col·laborar en l’elaboració de materials de l’alumnat; la regulació en grups funcionarials –ja que a hores d’ara se’ls exigeix una titulació de grup B i no obstant això, les retribucions són de grup C–; la dotació de material i infraestructures adaptades a les aules específiques tant del projecte experimental d’infantil de 2 anys com de xiquets i xiquetes amb mobilitat reduïda; i un sistema just de funcionament de la borsa de treball, donat que actualment no permet el desenvolupament professional.

Arran de l’encontre, Rosa Pérez ha demanat la implicació dels consellers responsables, Vicent Marzà i Vicent Soler. En paraules de la coordinadora d’Esquerra Unida, “recolzem la reivindicació del col·lectiu d’educadores d’infantil i d’especial per una millora de les seues condicions laborals, perquè no són un capritx; les peticions són justes i raonables i el govern del Botànic faria bé en escoltar-les i assumir-les.” Per a la líder d’EUPV, “no és casual que un col·lectiu altament feminitzat com aquest tinga unes condicions laborals diferents, molt més precàries, que la resta del personal docent; ara bé, això no vol dir que siga assumible per un govern que es diu d’esquerres.”

Related Articles

Back to top button