Sixto: “El Govern de Rajoy no pot deixar en mans de les empreses distribuïdores els plans d’inversió d’energia”

Per al diputat valencià, la resposta del Govern negant “cap discriminació territorial” a les preguntes que plantejà sobre la modificació de la potència elèctrica per a la indústria, sols demostra el que sempre fan, es a dir, excusar-se darrere d’altres en compte d’assumir les seues responsabilitats. Sixto considera que el Govern Central continua discriminant la nostra Comunitat ja que ignora la petició que es fa des del govern valencià d’augmentar la potència de la xarxa elèctrica per rebaixar la factura de la indústria. “No sols ens discriminen pel finançament per habitant sinó també amb les inversions que generen economia productiva”, ha afirmat.

Segons Ricardo Sixto, “el govern de Rajoy està fent cas omís a la petició del govern valencià d’augmentar la potència per a les empreses valencianes de la xarxa elèctrica de 20 a 30 amb una disminució dels peatges”. Per al diputat d’EUPV, “el Govern Central s’excusa amb que el peatge és una tarifa homogènia i que es fixada pel Ministeri d’Energia”, però “el que està clar és que la menor potència ens situa clarament amb desavantatge respecte altres Comunitats Autònomes”.

Al mateix temps, el representant de la formació d’esquerres al Congrés lamenta que el govern deixe en mans de les empreses distribuïdores els plans d’inversió i que serveixi per no fer el que els demanen des del govern autonòmic. “Per a nosaltres és inassumible que una empresa puga decidir el futur de la indústria, com és el cas. El raonable seria que l’explotació elèctrica estiguera baix el control públic i que s’encarregaren de la planificació energètica i del seu desenvolupament”, explica el diputat valencià.

A més a més, considera que és necessari “un pla d’energies renovables per a la indústria. La transició energètica tindria efectes positius per al conjunt de l’economia al permetre la creació de treball qualificat i contribuirà a la creació de més teixit industrial i empresarial”.

[ÀUDIO]

Related Articles

Back to top button