Rosa Pérez Garijo: “Que l’Operació Erial derive del cas Taula, que va denunciar EU, és motiu de satisfacció per als qui ens vam deixar la pell denunciant la corrupció”

La coordinadora d’EUPV, Rosa Pérez Garijo, qui va presentar en 2014 la denúncia que va donar origen al cas Taula, ha eixit al pas de les informacions que relacionen aquesta causa amb l’Operació Erial –que ahir es va saldar amb la detenció de l’ex president de la Generalitat Eduardo Zaplana– recordant que la seua formació ja va advertir que “afectaria” a importants càrrecs institucionals i orgànics del PP.

Pérez Garijo ha aprofitat l’ocasió per a posar en valor el treball d’Esquerra Unida com a “assot de la corrupció” durant l’anterior legislatura. En la seua opinió, “que l’Operació Erial derive del cas Taula, que denuncià EU, és motiu de satisfacció per a qui ens vam deixar la pell denunciant la corrupció”.

“Ahir vam veure com l’Operació Erial se saldava amb la detenció del que fóra president de la Generalitat Valenciana, Eduardo Zaplana. Quan fa quasi quatre anys, vaig presentar com a diputada d’Esquerra Unida la denúncia que va donar lloc després al cas Taula, ja vam dir que comportaria trames delictives que abastaven diferents institucions i que tenien com a responsables als quals eren, en aquell moment, els principals càrrecs institucionals del Partit Popular, així com els càrrecs orgànics” ha afirmat la coordinadora general de la formació d’esquerres.

“Des d’EUPV sempre hem insistit que hi havia una presumpta trama de corrupció del Partit Popular que s’ha anat repetint tant en el modus operandi com en els tipus delictius. En aquests moments, tenim tres dels quatre presidents de la Generalitat del Partit Popular imputats i encausats”, ha sentenciat Pérez Garijo.

I açò, de moment. Rosa Pérez també ha valorat la situació dels expresidents de Les Corts Milagrosa Martínez i Juan Cotino. “Cal recordar que Milagrosa Martínez precisament entra demà per a complir condemna a la presó, i ara està imputat Juan Cotino, qui en el seu moment es va lliurar de la denúncia que Esquerra Unida va presentar per les adjudicacions de les residències.”

ÀUDIO 1

ÀUDIO 2

Related Articles

Back to top button