Marina Albiol es pregunta què més necessita el PP per a cessar a Agramunt

La portaveu d’Esquerra Unida al Parlament Europeu, Marina Albiol, torna a exigir el cessament del senador del Partit Popular Pedro Agramunt Font de Mora de tots els seus càrrecs públics, després que s’haja donat a conèixer que el Consell d’Europa l’ha inhabilitat durant un període de 10 anys degut al seu paper actiu en un afer de corrupció i suborns: “¿Qué mes necessita el Partit Popular per apartar de les seues funcions a algú que acaba de ser sancionat per pràctiques escandaloses de corrupció internacional, com l’acceptació de suborns en forma de serveis de treballadores sexuals?”, es pregunta Albiol.

Per a Marina Albiol, “ja està prou danyada la imatge internacional de l’Estat espanyol com per a mantindre en un càrrec públic al senat a un personatge que no només ha emès possiblement informes falsos en base a suborns, sinó que es va permetre fer repugnants declaracions públiques vexatòries contra les dones”.

La portaveu d’EU a l’Eurocambra remarca que “el prestigi i la imatge de l’Estat espanyol al Consell d’Europa ha quedat molt marcat negativament per l’acció que ha suposat la inhabilitació de Pedro Agramunt i de Jordi Xuclà, qui també hauria de ser apartat de les seues responsabilitats públiques”. Davant aquest desprestigi, Albiol indica que “I l’única manera d’oferir alguna mostra de que a l’Estat espanyol les pràctiques corruptes no són impunes és cessar-los de la seua activitat pública. De no fer-ho, es tornarà a quedar davant Europa com un territori permissiu amb la corrupció”.

Marina Albiol considera que la data del proper dimarts establerta pel PP per tractar el cas Agramunt i escoltar la seua versió “sembla tot un paripé de cara a la galeria. En primer lloc, perquè el tema té suficient gravetat com per a prendre mesures de forma urgent. I d’altra banda, perquè independentment de quina versió en la seua defensa explique Agramunt, l’únic fet tangible i demostrat és que el Consell d’Europa l’ha inhabilitat. Si el PP no fa el mateix, demostrarà que la qualitat democràtica espanyola està encara molt lluny de la del conjunt d’Europa”.

 

 

Related Articles

Back to top button