Ricardo Sixto: “El Govern de Rajoy segueix discriminant als valencians i valencianes amb els PGE 2018”

El diputat d’Esquerra Unida al Congrés presentarà una bateria de preguntes adreçades a incrementar la despesa social, com són les pensions, i altres per millorar infraestructures, sobretot, les ferroviàries de rodalies.

“El projecte de PGE 2018 confirma que Rajoy ens segueix maltractant, seguim sent una comunitat infrafinançada i això afecta el nostre creixement econòmic”, explica el diputat.

Per a Sixto, “segueixen sent uns pressupostos continuistes que, malgrat els increments mínims, no són suficients per pal·liar els efectes de les polítiques de retalls dutes a terme en els darrers anys des del govern del PP. Aquestos pressupostos no busquen més justícia social, ja que aquells que pateixen més la crisi van a seguir igual, com és el cas dels que reben pensions mínimes. L’increment no va a servir per compensar la pèrdua de poder adquisitiu”.

Per una altra banda, les inversions en la nostra comunitat són insuficients, “allò que anuncià el ministre de Foment sobre més inversió en rodalies no s’ha vist reflexat en cap partida pressupostària. De la Serna vingué a València sols per fer-se la foto, a treure titulars i a no dir la veritat”, explica Sixto. També, afegeix, que rebem un tracte injust respecte a la falta d’inversió per al Transport Metropolità de València respecte altres ciutats com Madrid i Barcelona. Igual que amb la falta d’inversió en cultura com el cas del Palau de la Música que, per una altra banda, si que reben infraestructures semblants de Madrid o de Barcelona.

“Rajoy presenta uns pressupostos tard i mal, i sense solucionar el problema del finançament autonòmic”, conclou R. Sixto.

Related Articles

Back to top button