Sixto: “Urgeix que el govern emprenga actuacions en la conca del Xúquer per reduir l’ús de plaguicides davant el greu risc que suposa per a la salut”

El diputat d’Esquerra Unida en el Congrés, Ricardo Sixto,  ha registrat una bateria de preguntes després de l’informe publicat per organitzacions com Ecologistes en Acció i Pesticide Action Network Europe en el qual posa de manifest l’alarmant situació de la conca del Xúquer, ja que es troba entre la més contaminada.

Sixto denúncia la inacció del govern del Partit Popular ja que “s’està permetent l’ús de plaguicides prohibits des de fa dècades per causar càncer i altres malalties, com és el DDT. De no prendre mesures al respecte, causaran greus costos per a la salut i per al medi ambient difícils de solucionar “.

“No estem davant d’un tema nou ja que des del 2016 alcaldes i regidors de municipis de la Ribera afectats per la contaminació i els nitrats ja van acordar un contenciós administratiu contra el nou pla de conca del Xúquer aplicable des 2016 per la insuficiència dels cabals assignats exigint el dret a aigua lliure de nitrats i pesticides “, explica el diputat.

“Des d’Esquerra Unida continuarem exigint la transformació del sistema agrari amb un sistema respectuós amb la vida i amb el medi ambient. No podem consentir que se segueixin utilitzant plaguicides tan perillosos i que segueixin afectant la salut de tantes persones. Cal que el govern aprove un pla per implementar mesures de recuperació del riu i per revertir la seva contaminació, així com de tots els aqüífers contaminats, que han generat tants problemes als municipis de la Ribera, per la inacció de les administracions competents.”, conclou Sixto.

Related Articles

Back to top button