Marina Albiol denuncia a Brussel·les l’ocupació i aprofitament irregulars de l’illa de Benidorm

La portaveu d’Esquerra Unida al Parlament Europeu Marina Albiol ha denunciat davant la Comissió Europea “l’ocupació, aprofitament i explotació que una empresa privada fa de l’illa de Benidorm des de fa mig segle de forma irregular”, com també “la passivitat del Govern central i de l’Ajuntament de Benidorm per posar fi a aquestes irregularitats”.

En una pregunta adreçada a la Comissió Europea, l’eurodiputada recorda que fa més de 50 anys l’ajuntament franquista de Benidorm va concedir a una família l’explotació turística i recreativa de l’illa. No obstant, aquesta concessió no té cap validesa legal, ja que una Ordre del Ministeri d’Agricultura, Pesca, Alimentació i Medi Ambient d’octubre de l’any 2017 recordava que els terrenys de l’illa són propietat de l’Estat, i no estaven acreditats la legalitat del restaurant allà ubicat, ni l’ús de l’embarcador. “Davant aquesta ordre, que a més resol que no hi ha possibilitat de concedir l’ocupació del domini públic a l’Ajuntament ni a les empreses que allà operen, l’Ajuntament respon amb un acord plenari per sol·licitar al Ministeri la concessió de l’ocupació del domini públic. És a dir, que l’Ajuntament no sembla tindre de moment cap ànim més que allargar la situació actual, i que el Ministeri porta 50 anys sense posar cap solució a aquesta apropiació de territori i recursos públics”, indica Albiol.

En la seua pregunta, la portaveu d’EU a l’Eurocambra incideix en el fet que l’Administració central no actua davant l’incompliment evident de la Llei de Costes, “i demanem a les autoritats europees que insten al Ministeri i a l’Ajuntament a posar fi a dècades d’explotació irregular, ja que l’illa precisament forma part del Parc Natural de Serra Gelada i de la Xarxa Europea Natura 2000”.

En aquest sentit, Albiol també recull en la pregunta les denúncies pel presumpte vessament de residus produïts pel restaurant ubicat a l’illa: “Hi ha constància de que es produeixen vessaments que poden alterar el medi natural, i per tant Europa deuria actuar com abans millor per preservar una zona que protegeix sota la Directiva Hàbitat”.

Marina Albiol remarca que exemples com aquest mostren “com encara queden privilegis del franquisme que, gràcies a la passivitat de l’Administració, exploten i fan malbé el patrimoni natural i els recursos públics”.

Related Articles

Back to top button