EUPV debat en unes jornades sobre la situació actual i el futur de la gestió de l’aigua en el País Valencià

Regidors de la formació d’esquerres i experts es reuneixen demà en el Consistori de Silla per a estudiar les possibilitats i els obstacles per a la gestió pública del cicle urbà de l’aigua

L’Ajuntament de la comarca de l’Horta Sud acollirà demà la jornada ‘La gestió de l’aigua en el País Valencià’, organitzada per EUPV, en la qual es donaran cita tant regidors com militants i simpatitzants de la formació d’esquerres amb l’objectiu de servir d’espai d’intercanvi d’experiències i iniciatives i estudiar les possibilitats reals i els obstacles per a la gestió pública del cicle urbà de l’aigua, analitzar la necessitat i possibilitats de comptar amb el suport de les administracions públiques competents en els processos de remunicipalització i engegar estratègies compartides de col·laboració entre els ajuntaments i les organitzacions socials.

La trobada, que comptarà amb la presència del coordinador d’EUPV, David Rodríguez, començarà a les 9 hores amb l’acte d’obertura per part de Francesc La Roca, de la Fundació Nova Cultura de l’Aigua, i continuarà a les 9:30 hores amb la primera xarrada sota el títol ‘La recuperació de la gestió pública de l’aigua’ i en la qual participaran representants d’AEOPAS i de la Xarxa Aigua Pública.

Posteriorment, a les 11 hores, el portaveu d’EUPV en l’EMSHI, Valentín Mateos, Enrique Lapuente, director gerent de l’EPSAR i Moisés Pérez, periodista del Temps i investigador de la situació de la gestió de l’aigua en el País Valencià, debatran sobre ‘Entitats supramunicipals en la gestió del cicle integral de l’aigua’.

En l’última taula redona ‘Ajuntaments per l’Aigua Pública’, a les 12:30 hores, participaran el conseller de Serveis Públics de l’Ajuntament de Saragossa, Alberto Cubero, Josep Lluís Henarejos, Conseller Delegat d’AMJASA, i Valentín Mateos, portaveu d’EUPV en l’EMSHI i regidor d’Infraestructures a Silla.

“La remunicipalització dels serveis de l’aigua s’ha situat en els últims anys en el centre del debat internacional i es va convertir en un dels compromisos dels governs del canvi quan es van presentar a les eleccions municipals i autonòmiques de 2015”, ha explicat Valentín Mateos, qui ha afegit que en aquests moments, passat l’equador dels governs, “és necessari fer una valoració de la situació actual i les perspectives existents”.

Com a principal resultat de la trobada es pretén que el pròxim 22 de març, dia Mundial de l’Aigua, servisca per a organitzar una gran manifestació a València amb la finalitat de fer una defensa en pro de la gestió pública dels serveis de proveïment i sanejament.

Related Articles

Back to top button