EUPV força la compareixença d’un alt càrrec del Govern en el Congrés perquè explique quan es va a presentar una proposta de reforma del sistema de finançament

El diputat d’EUPV en el Congrés, Ricardo Sixto, ha registrat una pregunta amb resposta oral en la Comissió d’Hisenda i Funció Pública relativa a quan té previst el Govern presentar una proposta de reforma del sistema de finançament autonòmic per al País Valencià. “No podem seguir sent ningunejats d’aquesta manera per part de l’administració de l’Estat simplement perquè el PP ha decidit que siga així, i, per açò, sol·licitem que algun alt càrrec comparega en aquesta Comissió i done una explicació d’aquest retard”, ha indicat.

Per a Ricardo Sixto, “estem davant un tema que és bàsic per a l’autogovern per a garantir els drets i els serveis públics valencians i, per açò, hem de pressionar des de tots els àmbits per a aconseguir que el Govern moga fitxa i es puga renegociar un nou sistema de finançament autonòmic”.

Així mateix, el diputat valencià ha exigit a l’Executiu dirigit per Mariano Rajoy que abone els 1.500 milions d’euros corresponents a la liquidació del sistema de finançament de 2016, tal com ja va fer el president Puig dilluns passat. “Fa quasi dos mesos ja que la societat valenciana va eixir al carrer per a reclamar un finançament just i no és de rebut que encara no hi haja sobre la taula una proposta per part del Govern”, ha afegit el dirigent de la formació d’esquerres.

Finalment, Sixto ha remarcat que, a més, també és indispensable que se supere la marginació i el greuge que en matèria d’inversions patim i, per açò, “és necessari que les mateixes guarden una proporció pel que fa al pes de la població valenciana”.

Related Articles

Back to top button