EUPV demana la compareixença del ministre Nadal per la sentència que declara nuls articles del Real Decret que va permetre pagar una indemnització per Castor

El diputat d’EUPV en el Congrés, Ricardo Sixto, ha demanat la compareixença del ministre d’Energia, Turisme i Agenda Digital, Álvaro Nadal, perquè explique les mesures que pensa prendre el Govern després de la sentència del Tribunal Constitucional que declara nuls i inconstitucionals determinats articles del Real decret-llei 13/2014, de 3 d’octubre, pel qual es va permetre cobrar una indemnització d’1.350.729 milions d’euros a les empreses promotores del magatzem de gas Castor. Així mateix, el representant de la formació d’esquerres també sol·licita en l’escrit registrat que el titular d’Energia explique algunes actuacions dutes a terme pel PP, entre elles el reconeixement de retribucions per un import de 96.382.954 euros, publicada amb posterioritat a la sentència.

“Després de la sentència del Tribunal Constitucional en contra del conglomerat d’empreses de Florentino Pérez, entenem que és urgent i imprescindible la compareixença del ministre ja que el Govern ha d’aclarir què pensa fer”, ha manifestat Sixto, qui ha afegit que la indemnització, que a més es carrega en els rebuts del gas de tots els consumidors, és inconstitucional i, per açò, cal cercar una altra solució”.

Per al dirigent d’EUPV, “aquest projecte ha sigut una barbaritat econòmica i mediambiental i la indemnització no es pot acabar carregant sobre les esquenes dels consumidors quan es tracta d’un error de càlcul a l’hora de preparar tots els estudis del dipòsit”. A més, -ha afegit- “el ministre ens haurà d’explicar que va a passar amb aquesta estructura que envaeix la costa Mediterrània. No pot dir simplement que no hi haurà ni desmantellament ni reobertura”.

Cal recordar que el diputat valencià ja ha demanat en successives ocasions el tancament definitiu de magatzem de gas Castor. “Ja denunciàrem que l’empresa Castor era la responsable directa dels sismes de Castelló, així ho relacionava també un Informe Geogràfic elaborat per l’Institut Geològic i Miner d’Espanya (IGME) en el 2014 a petició del Ministeri d’Indústria”, ha dit. També s’arreplegava en un informe publicat per la UJI, en l’informe del Consell de Cultura Valencià i en el del Massachusetts Institute of Technology del passat any.

Related Articles

Back to top button