Sixto: “Lamentem que l’ocupació que s’ha creat s’emmarque en la precarietat laboral i salarial”

El diputat d’Esquerra Unida, Ricardo Sixto, ha declarat després de conèixer les últimes dades de l’atur fets públics hui pel Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social, que, encara que hi ha hagut un descens en el territori valencià durant l’any 2017, cal tenir en compte el marc de precarietat laboral i salarial en el qual s’emmarca la xifra des de les reformes laborals del PP i del PSOE. “És vergonyós que per primera vegada en la història, el tenir ocupació no implica, ni molt menys, el tenir garantida la subsistència i arribar a fi de mes”, ha assenyalat.

Per açò, -ha comentat el dirigent de la formació d’esquerres, “encara que ens alegrem que la gent puga tenir un treball, el que lamentem és que moltes vegades aquests treballs siguen precaris, estiguen mal pagats, la gent no tinga seguretat quant al temps a treballar”. Sixto ha posat l’accent en el fet que els contractes es fan a voltes per hores, per dies o per setmanes, “i açò introdueix una volatilitat en el nostre mercat de treball que ens sembla inacceptable”.

Així mateix, el representant d’EUPV en el Congrés dels Diputats ha recordat la pròrroga dels Pressupostos Generals de l’Estat en 2018. “No sabem quin va a ser la inversió del Govern per a polítiques actives d’ocupació”, ha declarat Sixto, qui ha afegit que amb aquest panorama “és absolutament impossible que la situació d’Espanya i, en concret, la del País Valencià, millore en aquest àmbit i, per açò, ara és més necessari que mai que el Consell arribe allà on el PP en el Govern central no ho fa”, ha dit.

Finalment, el diputat valencià ha manifestat que EUPV continuarà reclamant la derogació de les últimes reformes laborals “per a guanyar en seguretat en el treball i perquè es produïsca un augment salarial que és absolutament necessari”.

Related Articles

Back to top button