Esquerra Unida exigeix que la UE s’implique en la lluita contra la violència masclista

La portaveu d’Esquerra Unida al Parlament Europeu, Marina Albiol, ha exigit a la Unió Europea “major implicació en la lluita contra la violència masclista”, i reclama “la creació d’una directiva específica d’obligatori compliment per a tots els estats membres”. Albiol remarca la “greu situació que vivim al País Valencià”, on l’assassinat de la benzinera de Benicàssim ha suposat la setena víctima mortal per violència masclista aquest 2017.

Albiol recorda que el passat mes de setembre la Unió Europea se sumava al Conveni d’Istanbul contra la violència de gènere, “un pas important si bé no pot quedar-se en la signatura simbòlica del conveni. El compromís en la lluita front a la violència contra les dones s’ha de traduir en mesures concretes i valentes, que aconseguisquen aturar el terrorisme masclista amb eficàcia, perquè no podem continuar així”. Alhora, la portaveu d’EU a l’Eurocambra també valora el Pacte Valencià contra la Violència de Gènere, “però igualment aquest pacte ha de desenvolupar-se i portar-se a la pràctica amb eficiència, perquè ara per ara es pot comprovar que les mesures de prevenció i protecció no acaben de funcionar”.

Davant aquesta realitat, Albiol incideix en la necessitat de “fixar una directiva europea de màxims que puga garantir que tots els estats membres aportaran els mitjans i els recursos necessaris per posar fi a aquest terrorisme masclista”. Una directiva que, a més, “establisca les bases per impulsar la igualtat de gèneres i impedisca que governs ultraconservadors com l’espanyol puguen fer passes enrere en matèria de drets de les dones, com les decisions del PP en la llei de l’avortament o les retallades en polítiques d’igualtat”. Per a Albiol, “aquesta mena d’actuacions haurien de ser perseguides per les autoritats europees, i d’ahí la necessitat d’establir una directiva que, per començar, puga garantir la vida de totes les dones i permeta a qualsevol dona europea viure amb la tranquil·litat de que no serà assassinada a mans del masclisme”.

Finalment, Marina Albiol subratlla que “ningú ha d’oblidar que les polítiques d’austeritat imposades des de les institucions europees són les culpables d’aquestes retallades a les polítiques d’igualtat i contra la violència masclista. Cal acabar, doncs, amb aquestes polítiques tan perilloses”.

Related Articles

Back to top button