El llac del Parc de Molí de Magalló es neteja per primera vegada en vint anys

També es renovarà el paviment dels jocs infantils i la passarel·la.

En els últims dies s’ha netejat el llac del parc de Molí de Magalló. És la primera vegada que es neteja completament des de la seua construcció, fa vint anys. La neteja era necessària a causa l’augment del nivell de fang, produït per la sedimentació de la pols que s’ha acumulat al llarg del temps. La pols redueix el nivell de l’aigua i l’oxigen, amenaçant la vida dels peixos. També s’han eliminat els residus sòlids que s’havien abocat al llac. L’objectiu és millorar la salubritat de l’entorn del llac. El llac està habitat per carpes i gambúsies que ajuden a millorar el control de plagues d’insectes, i la seua vegetació la formen canyes i nenúfars.

Una vegada traslladats els peixos, es va procedir a buidar l’estany per a iniciar la neteja. Amb el fang sec s’ha pogut netejar deixant la proporció òptima de sediment i podar la vegetació. També s’han realitzat treballs de reparació i pintura entre altres. Net el llac, s’ha tornat a omplir d’aigua i reintroduït els peixos al seu hàbitat.

Actualment s’han iniciat les obres per a la substitució de la passarel·la de fusta per una nova de formigó imprès en compliment de la normativa d’accessibilitat. L’eliminació de barreres arquitectòniques és una prioritat, per a garantir l’accés a les persones amb mobilitat reduïda. Finalment es renovarà el paviment de seguretat de la zona de jocs infantils.

El regidor Valentín Mateos responsable de l’àrea d’obres comenta que des de la regidoria d’Urbanisme, Territori i Infraestructures es segueix amb el compromís de millorar tots els parcs del municipi atenent als recursos disponibles.

Related Articles

Back to top button