Sixto: “Resulta inconcebible que en un cas gravíssim de contaminació mediambiental com el del riu Segura, la justícia absolga a tots els responsables”

“No té justificació en un estat social i democràtic de dret que es produïsquen aquests fenòmens d’impunitat absoluta enfront d’unes denúncies que es van presentar en el seu moment, en les quals IU va tenir un paper fonamental, i que lamentablement no han acabat servint per a res per la ineficàcia del sistema judicial espanyol en determinats casos”. El diputat d’EUPV, Ricardo Sixto, ha realitzat aquestes declaracions amb motiu de la sentència de l’Audiència Provincial de Múrcia amb la qual es dóna punt i final a prop de dues dècades d’un procediment que s’inicia en 1999 com a conseqüència de les diferents denúncies per contaminació del riu Segura.

“Després de 18 anys d’instrucció i procediment judicial s’acaba absolent a tothom per la senzilla raó que el propi procediment judicial es va dilatar en algun moment d’una forma desmesurada i sense justificació alguna, fet que ha provocat que el delicte haja prescrit”. En concret, la pròpia sentència arreplega que “la causa ha patit una paralització de més de cinc anys, per la qual cosa aqueix concret fet delictiu (el del delicte contra el medi ambient) estaria prescrit per als quatre acusats”.

Per al diputat valencià, que ha recordat que la situació de contaminació va afectar en el seu moment als municipis del sud de la nostra comunitat per on passa el riu Segura, “no té cap sentit i resulta inconcebible que en un cas gravíssim de contaminació, tal com es reconeix en el propi escrit, la justícia, per una sèrie d’inaccions, paralitzacions del procediment o falta de mitjans, acabe dictant una sentència després de 18 anys absolent a tothom sense trobar culpables per un gravíssim delicte mediambiental”.

Related Articles

Back to top button