Els representants d’EUPV en la Junta de Govern del Consorci de Residus s’oposen a l’Ordenança Fiscal per la desestimació de les seues al·legacions

Els representants d’EUPV en el Consorci de Residus corresponents als municipis de Xèrica i Altura van votar en contra de l’aprovació de l’Ordenança Fiscal i dels pressupostos per a l’any 2018 ja que no han sigut acceptades cap de les al·legacions que des de diferents col·lectius d’Esquerra Unida van ser presentades en el seu moment. En les al·legacions es denunciava que el preu de la taxa no es correspon al pagament per la prestació del servei, sinó al finançament del deute adquirit pel mateix Consorci al llarg dels últims 7 anys, fruit d’una mala gestió, ja que en opinió dels representants polítics d’Altura, Xèrica, Xilxes, Vall D’Uixó i Sogorb, un servei finançat a través d’una taxa mai hauria d’haver generat un deute d’aquestes característiques.

En aquesta Junta de Govern per part d’EUPV es va posar de manifest la disconformitat per la l’oposició a les al·legacions presentades, tornant a incidir en el tema de no considerar ni tan sols decent el fet que “siguen pràcticament els mateixos que van crear el deute, amb el President Francisco Salt al capdavant, els que ara se serveixen d’abusives pujades de les taxes en alguns epígrafs de les mateixes per a fer front a un forat econòmic creat per una mala gestió”, segons el representant d’EU en l’Ajuntament d’Altura, Manuel Ibáñez, qui li va instar a dimitir com a president. “És el que deuria haver fet en lloc de carregar contra els ciutadans la seua incompetent gestió en els càrrecs de direcció del Consorci”, ha dit.

No s’entén, afirmen des d’EUPV, com amb un pressupost d’11,6 milions d’euros han d’estrènyer d’aquesta manera a uns ciutadans que, per posar un exemple, van a haver de pagar una taxa fins a per tenir un garatge o magatzem de menys de 200 metres, sense llum, sense ús i sense cap activitat que puga generar residus.

Finalment els responsables polítics de la formació d’esquerres van manifestar que no existeix cap criteri de proporcionalitat que justifique aquesta pujada de preus, a més aquest augment significatiu, condueix a incomplir un dels objectius del Consorci, que és incentivar la separació selectiva de residus, ja que el ciutadà i/o empresari observa que el seu esforç no es veu compensat, atès que com més es recicla més augmenten els preus.

Show More

Related Articles

Back to top button