EUPV recorda al Govern del Botànic la necessitat de la ràpida obertura de ‘À Punt’ i els seus compromisos amb els extraballadors de l’antic ens

El coordinador d’EUPV, David Rodríguez, ha defensat hui, quatre anys després del colp institucional que el PP i el senyor Fabra van donar contra l’autogovern del País Valencià, la ràpida reobertura de la ràdio i la televisió valenciana, amb el seu nou nom ‘À Punt’, perquè la nostra comunitat autònoma torne a tenir uns mitjans de comunicació de qualitat, públics, en valencià i sense l’extremada manipulació informativa de la qual els populars van fer gala en els anys de govern, molt especialment en l’època de Francisco Camps. A més, ha insistit que va ser la primera i única radiotelevisió pública tancada en el nostre país, “màxime quan es feia en una comunitat amb llengua pròpia i que ha suposat la pèrdua de dignificació social, cultural i mediàtica del valencià. En definitiva, ha demostrat que al PP molt poc o gens li interessa la nostra llengua, la nostra cultura, en definitiva, molt poc o gens li interessa el País Valencià”.

Així mateix, el màxim dirigent de la formació d’esquerres, que ha anunciat que EUPV estarà present aquesta vesprada en l’acte organitzat per Acció Cultural del País Valencià (ACPV) ‘Necessitem mitjans en la nostra llengua’ amb l’assistència de l’exconseller de RTVV, Amadeu Sanchis, ha recordat la presumpta col·laboració de directius de l’extinta RTVV en casos de corrupció com la Gürtel. “Aquest fet deixa clar que les i els treballadors de l’ens van ser els únics pagans d’una nefasta gestió que, probablement juntament amb TeleMadrid, ha sigut la pitjor d’un mitjà de comunicació públic en la història recent del nostre país”.

Rodríguez ha explicat també que des d’EUPV “seguim apostant perquè en aquesta nova plantilla es compleixen els compromisos electorals adquirits pel conjunt de les forces d’esquerra i progressistes en les eleccions de 2015 i que suposava el tenir en compte la capacitació i la valoració professional dels antics treballadors de RTVV”.

És a dir, “existeix no solament un deute social i política amb ells sinó també el compromís laboral de deixar clar en aquest país que no es pot tancar una empresa pública amb més d’1.500 treballadors que no se’ls acomiada, sinó que se’ls va deixar en una situació legal indefinida però que, a la llarga, ha suposat desocupació i situacions personals i familiars molt dures”, ha insistit. “És per tant -ha continuat el coordinador de la formació d’esquerres- obligació de la nostra comunitat autònoma i del Consell respondre a aqueixos compromisos i que es vetlle perquè realment es tinga en compte l’experiència i la professionalitat dels antics treballadors i treballadores”.

Finalment, David Rodríguez ha fet també una crida al Consell perquè no s’oblide de la necessitat de garantir que, en aquest nou camí que s’està obrint, de la reciprocitat de les emissions de TV3, “un altre mitjà de comunicació en la nostra llengua que hem de recuperar com més prompte millor”, ha conclòs.

Related Articles

Back to top button