Albiol denuncia que l’EUIPO contracta el manteniment informàtic a l’Índia i deixa sense feina vora 150 persones d’Alacant

La portaveu d’Esquerra Unida al Parlament Europeu Marina Albiol ha denunciat la “deslocalització del contracte de manteniment i desenvolupament dels sistemes informàtics” per part de l’Oficina de la Propietat Intel·lectual de la Unió Europea (EUIPO), amb seu a Alacant. En una pregunta a la Comissió Europea després que s’haja fet pública l’adjudicació del contracte a una empresa que desenvoluparà la feina des dels seus centres a l’Índia, reclama si “considera la Comissió que suposa una pràctica correcta” aquesta mena de decisions que, a més, suposarà que al voltant de 150 alacantins i alacantines que actualment treballen a aquestes tasques perden la seua ocupació.

Albiol recorda que les pròpies agències descentralitzades de la Unió Europea tenen entre els seus objectius “que Europa siga més competitiva i un lloc millor per viure i treballar, en interès de tots els residents de la UE”, i per tant una deslocalització com la que s’ha donat a conèixer “és, com a mínim, èticament reprovable”. Per a la portaveu d’EU a l’Eurocambra, “les seus descentralitzades, com la majoria d’òrgans de la Unió Europea, ja gaudeixen d’un estatus privilegiat: no paguen IVA, ni impostos locals, ni taxes en l’adquisició de vehicles, ni la Seguretat Social del seu personal. Que, a banda de tot això, opten per contractar a una empresa offshore, suposa una absoluta mostra d’hipocresia en institucions que haurien de resultar exemplars en les seues pràctiques”.

Marina Albiol es lamenta per l’evidència que suposa que “una vegada més ens trobem amb una Unió Europea que a l’hora de triar entre l’ètica i el negoci prefereix transmetre un missatge molt clar a l’opinió pública. I encara ens preguntarem per què hi ha tanta desafecció de la ciutadania cap a les institucions comunitàries”.

Related Articles

Back to top button