El PP rebutja donar suport a la Declaració del Fòrum de Municipis d’Interior

La Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) va celebrar el passat mes un Fòrum de Municipis d’Interior del qual va eixir una Declaració en la qual es demana abordar diferents mesures per a “garantir polítiques que permeten el desenvolupament d’iniciatives en aquests municipis, la creació d’ocupació i evitar el seu despoblament”. En el ple ordinari de la Diputació d’Alacant celebrat ahir, el Partit Popular va rebutjar donar suport a aquesta Declaració.

En aqueix mateix text, que ha sorgit de la trobada de desenes d’alcaldes i alcaldesses per a abordar la realitat dels xicotets municipis d’interior, s’assenyala la necessitat d’aplicar polítiques encaminades a una protecció permanent i específica dels entorns naturals ja que són la base del desenvolupament social i econòmic de molts municipis xicotets, creant així un Pacte global de totes les institucions.

És per açò que la Declaració sorgida de les jornades celebrades projecta un nou escenari local, amb més competències i finançament, per a fer front a aquests problemes. Per a açò els ajuntaments van denunciar la imposició de la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local (LRSAL) i les limitacions financeres com l’actual sistema de Sostre de Despesa o l’indiscutible infrafinançament de la Comunitat Valenciana. En aquesta Declaració, per tant, reclamen la necessitat d’abordar la reforma de la Constitució Espanyola per a adaptar-la a la realitat municipal del segle XXI afirmant que “la realitat municipal i la gestió local han superat la constitucional, que tracta a l’Administració Local com a administració menor, trobant-nos en una posició de desemparament, acrescuda per les retallades de competències i la submissió a tutela financera que estableix la LRSAL”.

No obstant açò, el Partit Popular en la diputació d’Alacant va rebutjar donar suport a aquesta Declaració en el ple ordinari celebrat ahir, argumentant que “es tracta d’una declaració partidista, que es dedica a fer-li piloteig al president de la Generalitat”, el diputat popular Adrián Ballester va continuar dient que no estaven d’acord amb ”el que deia aquesta moció.” La declaració va ser rebutjada amb els únics vots del PP i del trànsfuga Sepulcre.

La diputada Raquel Pérez ha declarat que “la Diputació havia de recolzar formalment la Declaració de Cofrents Fòrum de Municipis D’interior, deixant de costat les baralles polítiques en pro de la ciutadania, continuar denunciant la imposició de la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local, i seguir evidenciant  l’infrafinançament al País Valencià des de l’estat”. Pérez continua assegurant que “l’adhesió a la Federació Valenciana de Municipis i Províncies és voluntària, si el PP no assumeix les posicions majoritàries dels nostres municipis donant així l’esquena als alacantins i alacantines hauria d’anar-se’n”, conclou.

Show More

Related Articles

Back to top button