EUPV insta a Sanitat a acabar amb el model sanitari privatitzador del PP i a defensar la gestió pública

El coordinador de l’Àrea de Salut d’EUPV, Paco Valero, ha instat al Consell a treballar per la defensa d’un sistema sanitari de gestió i provisió pública, gratuït en el moment de l’ús, i de qualitat “ja que la sanitat no és un negoci sinó un dret de les i els ciutadans, i que únicament pot estar garantit per un sistema públic”. Valero ha volgut incidir en aquest tema amb motiu de la jornada organitzada per la Plataforma per la Defensa de la Sanitat Pública de la Ribera i la del País Valencià, que se celebrarà matí en col·laboració amb l’Ajuntament d’Alzira i en la qual participarà la formació d’esquerres.

Segons el coordinador d’aquesta àrea, l’Hospital de la Ribera ha sigut durant molts anys “el model sanitari privatitzador del PP i ja ha arribat el moment que se li pose fi a aquest tipus de sanitat que no beneficia als ciutadans ja que l’única cosa que cerca és un benefici privat”.

Igualment, Paco Valero ha insistit que des d’EUPV no es considera que la salut dels valencians siga un negoci. “La gestió privada dels hospitals és un sistema car, obsolet, quan tenim molts bons professionals amb els quals es pot donar un servei d’alta qualitat”, ha defensat, qui ha afegit que “és necessari deixar a un costat una de les matèries negres del PP que no invertia i lliurava la sanitat com a negoci a les seues empreses amigues, motiu pel qual no entenem per què el govern autonòmic no ha accelerat els processos de reversió de la resta de departaments privatitzats”.

Finalment, ha insistit que “no és suficient amb que la sanitat siga de gestió i provisió pública sinó que, a més, ha de ser de qualitat”. Per açò, també ha mostrat el seu suport a la reivindicació de demà dels veïns del barri de Malilla de València en la seua exigència perquè comencen les obres del nou Centre de Salut i que la Conselleria de Sanitat posposa de forma reiterada.

 

Show More

Related Articles

Back to top button