EUPV denuncia l’abandó de dipòsits pluvials construïts a l’entorn del parc de l’Albufera

Sixto: “Després d’una inversió al voltant de 50 milions d’euros, existeixen sis dipòsits pluvials ja construïts dels set previstos però cap d’ells ha sigut utilitzat encara”

El diputat d’EUPV, Ricardo Sixto, ha registrat aquesta setmana una bateria de preguntes en la Mesa del Congrés referides al fet que el Govern central explique quins són els motius pels quals els dipòsits pluvials en diversos municipis de l’Horta estan pràcticament abandonats. Segons ha explicat Sixto, dins del programa de reordenació de la infraestructura hidràulica i xarxa de sanejament de l’àrea metropolitana de València, el Govern va planificar en 2005 la construcció d’uns dipòsits pluvials a l’entorn del parc de l’Albufera per a arreplegar l’aigua de pluja i canalitzar-la després a la depuradora de Pinedo. 

No obstant açò, “hui, després d’una inversió, pel que sembla, de 50 milions d’euros, existeixen sis dipòsits pluvials ja construïts dels set previstos en Massalfassar, Alfafar i Silla, però cap d’ells ha sigut utilitzat encara”, ha indicat el diputat valencià, qui ha afegit que no es tracta de casos puntuals.

Per a Ricardo Sixto, “són molts els exemples d’infraestructures paralitzades en el País Valencià que no funcionen o que ho fan a un rendiment molt inferior al previst i aquesta situació s’agreuja si considerem la sequera que afecta de manera particular a la nostra comunitat autònoma”.

Related Articles

Back to top button