EUPV defensa en Les Corts les seues al·legacions a la Llei de Seguretat Ferroviària i lamenta que no s’haja volgut fer una norma “més ambiciosa”

Latorre: “Aquest avantprojecte de llei obri les portes a la liberalització d’un sector tan estratègic com és el ferroviari”

El responsable d’EUPV en matèria ferroviària, Paco Latorre, va comparèixer ahir en la Comissió d’Obres Públiques, Infraestructures i Transports de Les Corts on va posar de manifest l’incompliment del Consell en l’elaboració d’una llei per al sector ferroviari com tenen altres comunitats autònomes. Segons va recordar ahir Latorre als diputats dels grups parlamentaris presents, “l’actual sotssecretari de la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, Francesc Signes, es va comprometre abans de les eleccions autonòmiques de 2015 amb els comitès d’empresa de València i Alacant de FGV a elaborar una llei específica per al sector i açò no s’ha complit”. 

Latorre va destacar durant la seua compareixença que s’havia d’haver fet una llei ambiciosa per a regular el sector ferroviari amb competències autonòmiques i que la mateixa haguera desenvolupat un apartat especial i primordial en matèria de seguretat. Així mateix, va lamentar que aquest avantprojecte de llei òbriga les portes de bat a bat a una liberalització d’un sector tan estratègic com és el ferroviari, amb les consegüents conseqüències que açò pot tenir.

“Anem a defensar sempre des d’EUPV un ferrocarril de gestió íntegrament pública, on no prevalga el negoci d’uns pocs per damunt de la seguretat i el servei que es presta als ciutadans”, afirmà el responsable d’EUPV.

Igualment, Paco Latorre va posar l’accent que en aquest avantprojecte de Llei no queden regulades infinitat de qüestions fonamentals, tals com a hores de formació d’accés i continuada mínima per a les categories professionals que intervenen en la circulació i/o en el control de reparacions, avaries i revisions del material i instal·lacions (Maquinistes; Caps de Circulació; Oficials i Comandaments intermedis de Tallers, de Senyalització, Telecomunicacions, Subestacions-Telemando i Via), entre moltes altres.

Per a finalitzar, Latorre va criticar que per a l’elecció dels futurs membres de l’Agència Valenciana de Seguretat s’usarà la fórmula del ‘decretazo del Consell’ i que, a més, “solament vagen a ser tinguts en compte exclusivament criteris subjectius com són l’experiència o el reconegut prestigi i, no obstant açò, criteris objectius com el mèrit i la capacitat queden relegats i no seran valorats”.

“Ens podem trobar amb el cas que els triats per al càrrec hagen de jutjar i/o emetre determinats informes dels qui els van triar, amb el consegüent perill que per a la neutralitat del futur òrgan i del treball d’aquest comporta”, ha conclòs.

Related Articles

Back to top button