Sixto demana al Govern central una explicació sobre la carència de radars de control de velocitat en carreteres amb alta sinistralitat

El diputat d’EUPV, Ricardo Sixto, ha presentat davant la Mesa del Congrés una bateria de preguntes amb motiu de la manca de controls de velocitat alguns trams de carretera amb major risc de sinistralitat de tot el País Valencià. En concret, Sixto ha fet referència a un informe elaborat per l’organització de conductors Automobilistes Europeus Associats (AEA) amb dades de Ministeri de Foment sobre la xarxa de carreteres de l’Estat, en el qual s’indica que la Direcció General de Trànsit (DGT) només té instal·lats radars fixos o mòbils en sis dels 16 trams de risc detectats en tota la comunitat autònoma, així com l’absència de sistema de control de velocitat en dues dels punts negres de la província d’Alacant amb major nivell de sinistralitat.

Així mateix, -ha continuat- del mateix estudi es desprèn que els 16 trams de carreteres més perillosos de tot el País Valencià acumulen 415 víctimes, tant morts com a ferits, en un període de cinc anys. Pel que fa a autovies i carreteres convencionals posa l’èmfasi en nou vies, cinc a Alacant, tres a València i una altra més a Castelló, que sumen juntes 39 accidents amb 274 víctimes en els cinc anys analitzats.

En particular, destaca pel seu elevat risc la via que discorre per Sant Vicent del Raspeig, que acumula 81 víctimes en 57 accidents i suporta una elevada intensitat de tràfic, més de 33.000 vehicles al dia. També destaquen per la seua elevada sinistralitat alguns trams de la A-77, la N-332, la N-340 i la N-232, tots ells amb elevada intensitat de tràfic.

“Pel que fa a l’AP-7, Automobilistes Europeus Associats (AEA) posa el focus sobre set trams de l’autopista al seu pas per la nostra comunitat, que és la tercera d’Espanya amb més punts negres en vies de peatge, per darrere de Galícia i Catalunya”, ha explicat Sixto, qui també ha instat al Govern central al fet que anuncie les mesures que té previstes prendre per a solucionar aquesta situació i millorar la seguretat vial.

Related Articles

Back to top button