COMUNICAT CONTRA LA DECISIÓ DE L’AN DE DECRETAR PRESÓ INCONDICIONAL A 8 MEMBRES DEL GOVERN DE LA GENERALITAT CATALANA

Els successos esdevinguts al llarg del dia d’ahir amb el resultat de la presó incondicional, dictaminada per l’Audiència Nacional contra vuit membres del Govern de la Generalitat catalana, suposen un trencament del principi de legalitat. Des d’EUPV, considerem que no són fets constitutius de delicte, que la competència regulada legalment ha sigut violentada i cada mesura ha sigut aprovada contra el que diu la pròpia llei.

El Govern del PP, amb Mariano Rajoy al capdavant i amb la complicitat dels seus aliats per a suprimir l’autonomia catalana, és causant d’aquesta enorme irresponsabilitat. Una vegada més s’utilitzen decisions judicials amb objectius polítics que no fan sinó agreujar el problema.

Per tot açò, des de la formació d’esquerres afirmem amb rotunditat que aquesta mesura és desproporcionada i no contribueix en absolut a resoldre el conflicte a Catalunya. Seguim defensant el diàleg com l’única via per a la convivència i, per aquest motiu, rebutgem aquestes mesures impròpies d’una democràcia avançada, dificultant la creació de ponts que donen pas a una solució al problema.

Un país en el qual és més fàcil ser empresonat per fer política que per ser corrupte és l’expressió més clara d’un model d’Estat esgotat. L’estratègia del Govern, una vegada més, incrementa els problemes i les tensions socials en lloc de solucionar-les.

Finalment, insistim en la necessitat d’un procés constituent per a una nova Constitució republicana, federal, plurinacional i social com a única eixida possible a aquesta situació d’esgotament i deriva autoritària del Règim.

Related Articles

Back to top button