Rodríguez: “Esquerra Unida estarà en la primera línia de la manifestació del 18 de novembre per a reclamar un mecanisme just de finançament”

El coordinador general d’EUPV, David Rodríguez, ha traslladat hui el suport de la formació d’esquerres a la manifestació del pròxim 18 de novembre que recorrerà els carrers de València sota el lema ‘Per un finançament just’, convocada pels sindicats CC.OO i UGT i els principals partits de l’esquerra valenciana. “Esquerra Unida s’ha adherit des d’un principi a aquesta convocatòria i estarem en primera línia perquè entenem que ha d’acabar-se amb la injusta infrafinanciació de la nostra Comunitat, ja que és absolutament rebutjable que siguem contribuents nets a l’Estat quan nostra renda és inferior a la mitjana estatal, situació que ens empobreix i ens separa del nivell de l’estat de benestar”, ha assenyalat Rodríguez. 

Així mateix, el màxim dirigent d’EUPV ha posat l’accent en l’anomenat deute històric i ha considerat una necessitat que el Govern central la reconega, “que al costat d’un impagable deute públic, és sagnant. És necessari exigir mecanismes compensatoris”.

“Si bé és importantíssim per al nostre futur un mecanisme just de finançament, també és indispensable que se supere la marginació i el greuge que en matèria d’inversions patim i, per açò, és necessari que les territorialitzades guarden una proporció pel que fa al pes de la població valenciana”, ha indicat David Rodríguez.

Per tot açò, “tal com va succeir fa 40 anys quan les valencianes i valencià es van unir per a recuperar el seu autogovern, ara és més necessari que mai que aqueixa unió torne a produir-se per a exigir que el Govern central no ens torne a donar de costat més. El problema existeix i cal resoldre-ho amb un nou model que arregle les deficiències de manera urgent”, ha conclòs.

Related Articles

Back to top button