Rodríguez: “Esperem que la Llei de Memòria Democràtica acabe amb la injustícia que han suportat durant dècades centenars de milers de persones”

El coordinador d’EUPV, David Rodríguez, ha mostrat la seua satisfacció per l’aprovació dijous passat en Les Corts de la Llei de Memòria Democràtica i per a la Convivència de la Comunitat Valenciana i ha indicat que des de la formació d’esquerres “esperem que aquesta norma vinga a completar la insuficient Llei de Memòria Històrica aprovada pel govern de Zapatero”. “Era necessàri un text legal que permetera recuperar la memòria dels represaliats i represaliades i de la gent que va lluitar contra el franquisme, petició que ja va realitzar EUPV en 2015 quan presentarem una proposició de llei que, finalment, va ser rebutjada pel PP”, ha afegit.

Per al màxim dirigent d’EUPV, “el text ens sembla un gran pas per al reconeixement de la nostra memòria democràtica i antifeixista i per a acabar definitivament amb la impunitat del franquisme i amb la situació de flagrant injustícia que han hagut de suportar durant dècades centenars de milers de persones”. Així mateix, Rodríguez ha valorat com a positiu que s’incloga el reconeixement com un problema el robatori massiu i sistemàtic de bebès durant dècades, “que permetrà la cerca dels xiquets i xiquetes desapareguts, avui adults, la identitat dels quals ha sigut robada”.

D’altra banda, per al coordinador de la formació d’esquerres és fonamental que s’incloga en el text normatiu el reconeixement social i cultural dels llocs de la memòria democràtica i antifeixista del País Valencià, així com la localització, catalogació i declaració com a patrimoni històric dels llocs de memòria i a la seua senyalització mitjançant monuments, plaques i panells que expliquen els fets que van tenir lloc.

Finalment, el coordinador de la formació d’esquerres, amb motius de l’increment d’actes protagonitzats per l’extrema dreta, ha insistit en la importància d’aquesta Llei per a condemna dels actes d’exaltació franquista i de negacionisme històric.

Related Articles

Back to top button