Sixto: “La situació d’abandó de la línia C3 és una autèntica burla del Govern central als valencians”

El diputat d’EUPV en el Congrés dels Diputats, Ricardo Sixto, ha traslladat el suport de la formació d’esquerres als alcaldes dels dotze municipis afectats per la línia de rodalies C3 de València i ha acusat al Govern central de la situació d’abandó que pateix la mateixa. “Ens sembla una vertadera burla a totes i tots els valencians que l’Executiu del PP seguisca oblidant-se de les prioritats del País Valencià, entre les quals es troba la millora d’aquesta línia ferroviària que necessita una actuació urgent”, ha manifestat Sixto. 

El dirigent de la formació d’esquerres ha recordat que ja han passat més de dos anys des que dotze municipis valencians signaren la denominada ‘Declaració de Xirivella’ per a reclamar a Renfe millores en la línia ferroviària C3 entre València i Bunyol, no obstant açò, a dia de hui encara són moltes les manques de la mateixa que es veuen obligats a patir els usuaris. “L’augment de freqüència de trens i reduir els temps, així com que tornara a connectar-se amb l’Estació del Nord, qüestió aquesta última que es va aconseguir al setembre de 2016, eren algunes de les reivindicacions per a reclamar al Ministeri de Foment la modernització de la línia”, ha apuntat Sixto.

Davant aquesta preocupació, el diputat valencià va presentar al gener del present any una pregunta al Govern sobre què pensava fer per a actualitzar la mateixa. “A l’abril ens va contestar afirmant que simplement s’havien fet dues obres menors, una en l’estació de Xiva i una altra en la de Requena, així com que la millora del parc de trens estava supeditada a l’electrificació de la línia, encara pendent”, ha explicat.

“La veritat és que no hi ha consignacions pressupostàries per a invertir en la línia, és a dir, tot són bones paraules però a l’hora de la veritat no hi ha inversions ni un compromís ferm per a millorar la línia per part del Govern central”, ha afirmat Ricardo Sixto, qui ha afegit que aquesta infraestructura compta amb una població potencialment usuària directa de més de 160.000 persones, a la qual cal afegir la procedent dels polígons industrials confrontants i la generada per esdeveniments d’afluència massiva al voltant del Circuit Ricardo Tormo, la Tomatina de Bunyol o la Fira de l’Embotit de Requena.

Per açò, -ha continuat- “la millora dels serveis de rodalies cobra especial importància quan en determinades poblacions, com ocorre en moltes de la línia C-3 des de València fins a Bunyol, constitueix l’element més important de vertebració i mobilitat per a la ciutadania”.

Related Articles

Back to top button