Sixto presenta una bateria de preguntes al Govern sobre la manca de cobertura directa de l’hepatitis C per als interns del centre penitenciari de Villena

El diputat d’EUPV en el Congrés, Ricardo Sixto, ha presentat una bateria de preguntes en la Cambra Baixa respecte als motius pels quals el centre penitenciari de Villena és l’únic del País Valencià sense cobertura directa per als seus presos infectats pel virus de l’hepatitis C, així sobre quan es va a completar la transferència de la sanitat penitenciària a les comunitats autònomes, “fet al que es va comprometre públicament el passat mes de febrer el subdirector general de Coordinació de Sanitat Penitenciària i que encara no s’ha fet realitat”.

Per al dirigent de la formació d’esquerres, “ens sembla extremadament greu que Villena siga l’única presó de la nostra comunitat en la qual no es dispense el tractament contra l’hepatitis C, una situació clarament discriminatòria per als reclusos allí internats en comparació de la resta de qualsevol altre centre penitenciari valencià”.

D’altra banda, Ricardo Sixto ha recordat que la Plataforma Calcsicova i d’Afectats d’Hepatitis C ha declarat públicament que tot seria més senzill si el Govern haguera complit amb la previsió de transferència de competències de sanitat penitenciària a les comunitats autònomes, tal com estableix la Llei 16/2003, de 28 de maig, de cohesió i qualitat del Sistema Nacional de Salut. “Hui, només País Basc i Catalunya les tenen transferides”, ha conclòs el diputat valencià”.

Related Articles

Back to top button