EUPV qualifica de molt satisfactòria la reunió amb Podem sobre les al•legacions a l’avantprojecte de Llei de la Generalitat Valenciana de Seguretat Ferroviària

El responsable en matèria ferroviària d’EUPV, Paco Latorre, va mantenir ahir amb el diputat de Podem en les Corts Valencianes, Antonio Montiel, una reunió en la qual es va parlar de les al·legacions realitzades des de la formació d’esquerres a l’avantprojecte de Llei de Seguretat Ferroviària. Latorre li traslladà al representant de Podem l’incompliment del Consell en l’elaboració d’una Llei per al Sector Ferroviari, tal com tenen altres comunitats autònomes. Segons afirmà el propi Latorre, “el PSPV es va comprometre abans de les eleccions autonòmiques de 2015 amb els comitès d’empresa tant de València i Alacant en l’empresa pública FGV a elaborar una Llei específica per al sector ferroviari”.

El responsable de l’àrea ferroviària en EUPV va destacar en la reunió que s’havia d’haver fet una llei ambiciosa per a regular el sector ferroviari amb competències autonòmiques i que aqueixa mateixa norma haguera desenvolupat un apartat especial en matèria de seguretat. Així mateix, va lamentar que aquest avantprojecte de llei òbriga les portes de bat a bat a una liberalització d’un sector tan estratègic com és el ferroviari, amb les consegüents conseqüències que açò pot tenir.

“Des d’EUPV sempre anem a defensar un ferrocarril de gestió íntegrament públic, on no prevalga el negoci d’uns pocs per damunt de la seguretat i el servei que es presta als ciutadans”, afirmà el responsable d’EUPV.

Un dels aspectes més criticats en la reunió per part del representant d’Esquerra Unida va ser que aquest avantprojecte de llei no regula pràcticament gens i ho fia tot al posterior desenvolupament de lleis i reglaments.

És a dir, “matèries tan importants com a hores de formació, control i reparació d’avaries, revisions de materials i instal·lacions, temps de conducció, temps de descans del personal, regulació de facultats psicofísiques dels treballadors, etc., queden fora fins al seu posterior desenvolupament normatiu”, ha assegurat.

Per açò, des de la formació d’esquerres “ens vam mostrar esperançats a poder introduir canvis en el tràmit parlamentari a pesar que la majoria de les al·legacions van ser irracionalment rebutjades, deixant sempre clar que apostem i apostarem per un ferrocarril íntegrament públic, segur i de qualitat”, va concloure Latorre.

 

Related Articles

Back to top button