Albiol denuncia a Brussel·les la passivitat policial que va permetre a grups neonazis apallissar a manifestants i periodistes a València

La portaveu d’Esquerra Unida al Parlament Europeu Marina Albiol ha denunciat davant la Comissió Europea els greus incidents de la vesprada d’ahir a València, quan grups de neonazis i ultres van agredir i amenaçar els participants a la manifestació legal del 9 d’Octubre, gràcies a la passivitat de les forces policials. “Les autoritats europees no poden seguir posant-se de perfil davant fets com els que vam veure ahir a València, quan la policia va permetre que grups d’ultradreta alteraren el recorregut d’una marxa legalment convocada, i fins i tot es dedicaren a agredir contínuament als ciutadans que participaven pacíficament en la manifestació sota el lema ‘Sí al valencià’. Ahir la Delegació del Govern espanyol a València no va garantir la seguretat dels ciutadans, ni tan sols va detindre a cap dels nazis que van participar en les pallisses. ¿Pensa Europa continuar permetent que el feixisme faça el que vulga als carrers amb total impunitat?”.

Albiol ha registrat una pregunta a la Comissió Europea en què relata els fets, inquirint si la Comissió Europea permetrà que es violen impunement diferents articles de la Carta Europea de Drets Fonamentals: l’article 6 (dret a la llibertat i a la seguretat), l’article 10 (llibertat de pensament), l’article 11 (llibertat d’expressió), l’article 12 (llibertat de reunió) i l’article 21 (no discriminació): “El Delegat del Govern Juan Carlos Moragues ha de presentar immediatament la seua dimissió, o bé el govern central l’ha de cessar. Perquè no es pot permetre una cacera com l’organitzada ahir per la ultradreta valenciana i que va poder acabar amb conseqüències fatals. Si no és capaç de garantir mínimament la seguretat dels ciutadans, no pot continuar amb aquestes responsabilitats ni un minut més”.

Albiol denuncia que els fets d’ahir a València són “un capítol més dins l’escalada feixista i totalitària del govern espanyol, que per fer front a la situació en Catalunya està atiant el feixisme i el franquisme. Prou de dir que això és un conflicte entre bàndols nacionalistes, perquè ahir vam tornar a comprovar que el problema està entre simpatitzants de la ultradreta que estan sent convidats a actuar contra ciutadans que reclamen democràcia, fins i tot contra periodistes: a Barcelona, a Saragossa, a Madrid i ara a València ho hem comprovat. I prou també de dir que el PP ha de fer política: l’està fent, i ha triat la política feixista”.

20171010 preg_mani_valencia

Related Articles

Back to top button