Marina Albiol defensa al Parlament Europeu els drets laborals dels professors associats de la Universitat de València

La portaveu d’Esquerra Unida al Parlament Europeu Marina Albiol intervindrà dimecres de matí a la sessió de la Comissió de Peticions de l’Eurocambra per fer costat als representants del Personal Docent i Investigador Associat de la Universitat de València, que presentaran les seues demandes davant els europarlamentaris. Per a Albiol, “aquest col·lectiu de professionals, que representa actualment el 41% de tot el professorat de la UV, està patint unes condicions absolutament precàries en les seues condicions laborals: sous d’entre 300 i 500 euros per a la majoria d’ells, enllaçant contractes anuals, sense que se’ls apliquen les mateixes condicions que altres professors per la mateixa feina… En resum, les nostres universitats estan impulsant un model precari que va en detriment de la qualitat de l’ensenyament i que perjudica la carrera acadèmica que milers de professors i professores”.

Albiol farà costat, per tant, a les denúncies per l’exclusió, l’explotació i la discriminació que pateixen: “El propi càlcul que han efectuat del sou que actualment perceben per la seua feina és de 5,43 euros per hora, inadmissible per a un lloc de feina d’alta qualificació a una institució pública. No es pot parlar d’excel·lència universitària mentre les institucions continuen aprofitant-se d’aquesta manera del seu personal docent i investigador”.

Albiol finalment insta al govern valencià a impulsar el El Consell té l’obligació de resoldre aquesta deriva de precarització a les nostres universitats, perquè seguir amb aquestes dinàmiques ens porta, com s’està comprovant, a la fugida dels nostres professors i investigadors, que no poden optar a un projecte de futur en les seues pròpies universitats. Assistim a un empitjorament de la qualitat d’un servei públic fonamental, i esperem que des d’Europa s’inste a les autoritats valencianes a frenar aquestes pràctiques que converteixen els nostres investigadors i professors en mà d’obra barata i precària”.

Related Articles

Back to top button