El Ple rebutja detallar els comptes de les Corts i condemnar la violència exercida l’1-O

Pérez: “Sota la monarquia, la convivència entre Catalunya i Espanya ja no és possible”

El Grup Provincial d’Esquerra Unida va presentar una esmena per a instar a tots els Municipis de la Província i a les Corts Valencianes a publicar la comptabilitat de l’assignació pressupostària als respectius grups Polítics de forma detallada i, entre altres propostes, condemnar la violència exercida el passat 1 d’Octubre contra la població civil catalana.

El grup provincial de Compromís en la Diputació d’Alacant va elevar una moció al ple ordinari d’aquest matí perquè els grups del Partit Popular i d’Esquerra Unida detallen la destinació de 172.000 i 38.000 euros, respectivament, declarats com a despeses. El grup d’esquerres no solament ja ha fet públiques els seus comptes sinó que, la diputada Raquel Pérez, ha esmenat la moció presentada pel grup de Compromís per a ampliar la moció instant a tots els Municipis de la Província i a les Corts Valencianes a fer el mateix, elaborant o modificant, en el cas de ja existir, un reglament de transparència amb la finalitat de publicar la comptabilitat de l’assignació pressupostària als respectius Grups Polítics amb indicació d’import, concepte i data d’ingressos i despeses.

No obstant açò, el Partit Popular va presentar una esmena a la totalitat, esmenada al seu torn per Compromís, el mateix matí del ple ordinari d’octubre, eclipsant així la proposta de transparència inicial. Després d’una revolada respecte a com havien de debatre i votar-se totes les propostes i sota la sorpresa d’una nova esmena per part del diputat no adscrit Fernando Sepulcre, s’ha imposat l’esmena a la totalitat del Partit Popular. En ella s’acorda la realització d’una comissió de recerca que fiscalitze els comptes dels grups polítics de la Diputació d’Alacant, alguna cosa que ha agraït la diputada Pérez, però que elimina la proposta d’EUPV relacionada amb instar a tots els Municipis de la Província i a les Corts Valencianes a publicar els comptes de forma detallada. En aquestes Corts, el Partit Popular ingressa una quantitat d’1.027.218 euros, el PSOE 794.645 i Compromís 678.359, cap d’ells ha detallat públicament la destinació d’aquestes quantitats.

D’altra banda, el Ple Ordinari de la Diputació d’Alacant també va rebutjar la moció d’EUPV per a eliminar el copagament de SUMA que porta suportant durant 30 anys els 119 municipis de la província de menys de 20.000 habitants. Pérez va defensar durant el Ple que “ha arribat el moment que aquesta entitat obsoleta assumisca les seues vertaderes competències d’assistència en la prestació dels serveis de gestió de la recaptació tributària i deixe de cobrar per funcions que obligatòriament ha de complir.” La proposta, que suposaria una reducció de 10 milions d’euros a aquests municipis, va ser rebutjada per tots els grups de la institució.

La diputada d’esquerres, Raquel Pérez, va presentar una moció de condemna per “la violència exercida el passat 1 d’Octubre contra la població civil en un acte pacífic de la societat catalana.” Pérez ha argumentat que “necessitem un nou model de convivència que garantisca els drets humans, alguna cosa impossible sota l’actual marc. El nostre marc és la república federal solidària que està vinculada necessàriament al reconeixement del dret d’autodeterminació dels pobles i la conquesta i consolidació de drets socials per a les classes treballadores. Sota la monarquia, la convivència entre Catalunya i Espanya ja no és possible”, ha conclòs. El Partit Popular, no obstant açò, ha rebutjat aquesta condemna.

Related Articles

Back to top button