EUPV fa una crida massiva a la ciutadania perquè participe en la manifestació del pròxim 9 d’octubre

Esquerra Unida del País Valencià eixirà al carrer dilluns que ve amb motiu de la tradicional manifestació ciutadana convocada per la Comissió 9 d’Octubre sota el lema ‘Sí al Valencià’. L’elecció del lema d’enguany vol posar l’accent en la llengua com a element de trobada i cohesió social, com a espai comú i valor compartit d’una societat plural. En aquest sentit, dir “sí al valencià” és a dir sí a la convivència, al respecte, a la igualtat, a una personalitat pròpia construïda amb les aportacions de persones d’origen divers. La llengua entesa en positiu i com a instrument de diàleg. 

En la roda de premsa celebrada aquest matí i a la qual ha assistit Amadeu Sanchis com a representant d’EUPV en la Comissió 9 d’Octubre, s’ha fet una crida als valencians a participar de manera festiva en la Festa del dia 9 i, particularment, en la manifestació que eixirà a les 18 hores de la plaça de Sant Agustín, com una expressió d’afirmació democràtica en la nostra responsabilitat cívica per a promoure els valors de la llengua i la cultura i defensar els interessos dels valencians.

Al mateix temps, els membres de la Comissió 9 d’Octubre també han enumerat els objectius que cal afrontar, en l’àmbit de la llengua, durant la segona part de la legislatura, fent especial incidència en la recuperació dels mitjans de comunicació públics en llengua pròpia (Àpunt, Tv3 i CatRàdio), com a condició necessària per a avançar cap a l’objectiu de la igualtat lingüística, i al suport que necessita la nostra cultura, després d’anys de desatenció quan no de persecució.

 

Related Articles

Back to top button