EUPV presenta mocions en tots els ajuntaments de condemna a la repressió i l’autoritarisme del Govern del PP davant el succeït l’1-O

Sixto registra una pregunta en el Congrés sobre el cost del desplegament policial a Catalunya

El coordinador d’EUPV, David Rodríguez, ha anunciat hui que els i les regidores de la formació d’esquerres dels diferents ajuntaments del País Valencià presentaran una moció en la qual sol·liciten que es reprove al govern del PP en el seu conjunt davant el succeït ahir a Catalunya. Així mateix, en el text també s’exigeix la dimissió de Rajoy, així com la petició al govern de Catalunya que no prenga decisions precipitades i unilaterals i que es dispose a negociar un procediment amb totes les garanties que permeta la lliure expressió de tota la societat catalana. 

Des d’EUPV, -ha afirmat Rodríguez- “considerem que l’actuació violenta i desproporcionada dels cossos de seguretat reflecteix la repressió amb la qual el Govern està responent a una legítima i pacífica demanda de part de la societat catalana”. “Aquest error polític marcarà la memòria de la societat i condicionarà negativament el temps polític posterior a l’1-O”, ha afegit.

En aquest mateix sentit, el màxim dirigent de la formació d’esquerres, ha manifestat que la situació de violència que s’ha viscut a Catalunya requereix, sobretot, diàleg polític i en cap cas actuacions jurídic-policials. “La intervenció policial no és la solució al conflicte. El govern ha judicializat la política en comptes de negociar per a pactar un referèndum que servira perquè la societat catalana poguera decidir sobre el seu futur”, ha dit.

Així mateix, el diputat d’EUPV, Ricardo Sixto, ha registrat una pregunta en la qual sol·licita al Govern que especifique quant ha costat tot el desplegament policial a Catalunya per a l’1 d’octubre. “Es tracta d’un desplegament policial totalment injustificat perquè la violència que es va veure ahir va estar protagonitzada pels qui devien garantir l’ordre i no per la ciutadania”, ha explicat.

 

Related Articles

Back to top button